tirsdag 15. desember 2015

Sprøytemale takstein

Spar penger - Finn Nettets Beste Tilbud! Billigere å fornye enn å skifte takstein. Vi har opp til års garanti og du kan øke taksteinenes levetid med år eller mer. Prosessen bak takfornying på 1-2-3. Betongtakstein sprekker ikke på grunn av fuktighet og frostsprening.


Forklaringen er at betongtakstein trekker lite fuktighet – vi har aldri vært utsatt for frostsprenging i vår årige historie i Skarpnes. Dersom takstein sprekker kommer det av fysisk skade – og en slik skade vil ikke bli reparert ved å legge på nytt belegg. Sprøytemale takstein. Med maling for takstein blir taket godt som nytt, til en brøkdel av prisen for ny stein.


Takstein og bart metalltak må grunnes. I tillegg inneholder den fungicider som hindrer at mose og sopp gror videre og skader steinen. Vasking og grunning før maling er avgjørende for at resultatet holder i lang tid. Male eller glasere takstein ? Det går fint å male sement takstein. Først og fremst er grunnarbeidet viktigst, er det ikke grundig rengjort, så vil ikke malingen holde.


Rengjøringen bør gjøres med en kraftig høytrykkspyler. TakSitt har for eksempel en egen grunning beregnet for takstein , og en annen for tak i metall. Når det er gjort, er det klart for to strøk med Taksitt Spesialmaling for Utvendige Tak , som finnes i fargene Sort, Grå og Rød. Er usikker på pris, bare ser at jeg aldri kommer til å gjøre dette). Må regne med at steinen blir glattere mener jeg, dvs må kontrollere om snøfanger o. Fornying av takstein blir nå mer og mer vanlig.


Hver eneste dag blir taket utsatt for slitasje fra nedbør, sol, vin snø og is. Dette medfører til at taksteinen slites og over tid blir stygg. Vekst av alger og mose er også et stort problem.


Men å skifte ut hele taket er en stor kostnad. Da kan takfornying være en bra og fornuftig løsning. Først sjekker vi taket og bytter ut ødelagte takstein. Når det er gjort, påfører vi en impregnering som trekker inn i taksteinene, slik at vi får en tett og forsterket takstein som er vannavisende, sier Tom Tormodsen i Norsk Takfornying til DinSide. Akrylat Fasademaling år liter.


Isonit Proff Takmaling liter. Se hvor enkelt det er å fornye taket! TakSitt gir et flott og velstelt tak, med beskyttelse mot forvitring og frostskader. Oljesmurte takstein og åpen flamme har gitt gamle norske takstein en spesiell patina som. To hytter på lasteplanet ble for høye og traff tunneltaket.


Vannavvisende impregnering til fasader, skorstener, takstein ,. Likvel anbefale det ikke. Skal det lykkes, dvs hvis man ønsker å ha glede av malingen i mange på. Når takstein har ligget lenge og blitt slitt er det på tide å bytte taksteinene – det er hverken lønnsomt eller funksjonsmessig godt bare å fornye belegget. For bruk til takstein ved takfornyelse. Kan også brukes på stål, aluminium og eternitt.


Basert på resepten til Mesterens husmaling, men med forsterket overflate.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg