tirsdag 22. desember 2015

Inneplanter som tåler mye sol

Bør stå lyst, gjerne i direkte sol. Ildtopp er en kortdagsplante, hvilket betyr at den blomstrer naturlig i februar-mars. Tåler kraftig uttørking, og er en svært enkel stueplante å få til.


Men tåler ikke å få for mye vann, spesielt ikke om vinteren. En tøffing både når det gjelder mye sol og lite vann. Plasseres lyst, tåler direkte sol.

Tåler ikke for mye vann, og skal tørke ut mellom vanningene. De to første tåler ikke direkte sol , og vil helst stå i halvskygge. Mye for at den er ekstremt tørketålende og krever lite stell. Selv om planten i utgangspunktet vil ha mye lys, tåler den fint å stå mørkere.


Den vokser ganske sakte og kan stå langt inn i rommet i flere år uten å ta spesielt skade av det. Med litt stell får den små lyse blomster på en kolbe som er gjemt helt nede i bladverket. Jeg trenger tips om stueplanter som tåler sterk varme og direkte sol.


Vinduene i stua har sollyset nesten hele dagen, og jeg har bare funnet noen få arter som trives godt.

Jeg kan ikke ha så mye faktum, siden jeg har to små som plukker veldig på plantene. Alt blir liksom brent. Denne planten er en selvforsynende bregne som ikke trenger sollys. Bregnens blader skades hvis planten får for mye sol.


Venushår-slekten består av cirka 2forskjellige arter, så det er nok å velge mellom. Det eneste du trenger å gjøre for holde den blomstrende er å vanne den tre ganger i uken og fukte bladene en gang iblant. Nå som du vet at ulike palmer har ulike behov, er det lurt å forhøre seg om hvilke planter som kan brukes hvor, og til hva, når du er innom ditt lokale Hageland. Den tåler å glemmes, men den setter pris på jevn vanning. Denne er ifølge ekspertene en mye brukt kontorplante, da den er utrolig lettstelt.


Dracaena ser ut som en palme med lange, smale blader og forvedet stengel, forklarer Nordli. Bladene hos de forskjellige artene har mange ofte striper i lysegrønt, rødt og hvitt. Margeritten blomstrer hele sommeren. Den er mye om våren siden den tåler ruskevær og lav temperatur. Bruk: Krukker, verandakasser, bed og på kirkegården.


Stell og plassering: Jevn vanning, men tåler noe tørke. Plante som tåler mye sollys Hjem og fritid Hus og hage;. Har selv pengetre og svigermors tunge i sørvendt vindu.

Der kommer sola fram ca rundt på dagen og står på til den går ned om kvelden. Hvilke blomster tåler mye sollys og tåler å tørke litt om jeg skulle glemme vanne dem en dag? Har også et lite bed som står midt i solveggen, det har vært et jordbærbed men jeg vil gjøre noe nytt. Dracaena, dragetre eller “Janet Craig-planten” som den også kalles, kan overleve i selv de mørkeste hjem.


Dragetreet tåler ikke direkte sollys og skal som hovedregel vannes i forhold til hvor mye sol den får. Jo mindre sol den får, jo mindre vann trenger den. Alle blomster trenger sol for å vokse og trives, men noen blomster trenger mye sol for å blomstre.


Blomster som er innfødt til ørkenområdene i California, Arizona og Texas alle krever mye sol fordi disse blomstene har tilpasset seg ekstreme solen. Vann er også viktig, men noen blomster trenger mindre vann fordi de er innfødt til ørkenen. Her er listen over av våre vanligste stueplanter og hvordan du best kan sørge for at de får et langt liv.


Hos oss finner du alltid herlig blomstrende og friske grønne planter i forskjellige former og størrelser som passer i alle hjem. Inneplanter skaper et levende hjem og gir bedre luft. Med levende planter i hjemmet får du et renere og friskere innemiljø. Sjømannstrøst liker å stå varmt, men uten direkte sol – tåler også å stå mørkt! Hoya compacta, er en type voksblomst med vridde, krøllete blad.


Den får lange hengende greiner som kan passe i en ampel eller rundt en ståltrådbue. Mange hagesenter ha plantene sortert etter hva slags vokseforhold de skal ha. Planten tåler det meste, foruten for mye vann. Steinbedplanter tåler tørke osv. Bruk huet, ikke bare øynene!


Mange kjøper det som ser flott ut og har blomster akkurat den dagen de er der for å handle inn, det kan være lurt, men også veldig dumt, sier Mette. Det er som å gå i butikken uten handleliste. Først noen som tåler å. Vårblomstrende og hardfør staude som trives like godt i sol som i. OBS: Har lett for å spre seg veldig mye , så pass at den.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg