mandag 28. desember 2015

Male metall inne

Male metall inne

Reserver ditt Hotell i Male online. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Noen ganger trenger du å male en metalloverflate, enten inne eller ute. Det er annerledes enn å male en trevegg.


Male metall inne

Hvis metallet er ubehandlet, må du først fjerne all rust. Da må du pusse overflaten med sandpapir eller skrape den med en stålbørste, før du vasker over for å fjerne fett og støv. Hvordan male fasadeplater av metall. Denne bruksanvisningen gjelder for fasadeplater av metall. De er som oftest laget av stål med polyesterbelegg eller maling som toppstrøk.


Før i tiden ble dette toppstrøket laget av plastisol som hadde en tendens til å begynne å flasse etter en del år. Trenger metallgjerdet et nytt strøk maling? Eller skal hagemøblene fornyes med en annen farge? Vi tilbyr et variert utvalg av maling til metall.


Vedlikehold av lekestativ, smijernsport eller andre metalloverflater kan forlenge holdbarheten, og gjenoppfriske gamle rustne flater. Vi har ulike malingstyper til forskjellige overflater. Ubehandlede flater grunnes med Quick universalgrunning. Bart metall grunnes med Quick Bengalack Metallgrunning.


De ulike metalltypene krever ulik behandling, og det er viktig å velge riktig produkt for å få et godt resultat. For å få god vedheft på aluminium, anbefales epoxygrunning, dvs Gjøco Epoxyprimer EP50. Den kan, alt etter bruk, overmales med Gjøco Dekkmaling 9 Gjøco Poxydekk og Gjøco Takdekk.


Steg Flaten må være ren, tørr og fri for oljestoffer. På tidligere malt underlag bør flatene rengjøres med f. Trestjerner Gulvrens. Skal du male veggen bør du starte med å fjerne alle brytere og kontakter. Disse fjernes lett ved å løsne noen skruer.


Dette sparer deg for masse maskeringsarbeid. Velger du å fortsette å male , uten å fjerne og maskere kontaktene, skaper det problemer for den som kommer etter deg. Kontroller vinduene hvert år.


Male metall inne

Ser du sprekker i kitt og maling nederst i vinduskarmen, er det tegn på at det er på tide å male. Ser vinduet bra ut ellers, kan det holde med å kun male den nederste delen og ca. Huske grundig forarbei så blir det mye enklere å få flott.


Male trappen Et par strøk maling kan gjøre underverker med trappen din. Tips: Begynn med en grundig rengjøring før overflaten slipes lett. En tretrapp med kvist må alltid påføres kvistlakk. Maler du ett trinn av gangen, går du på annet hvert trinn i. Osmo dekorvoks intensiv 3ml inneholder det beste naturen kan tilby av oljer og vokser.


Malingen er utviklet for innendørs maling av dører, karmer, gulvlister, rustbeskyttet metall - og ståldetaljer. Den fås i glansgrad matt 1 halvblank og blank 80. Et tidligere malt metallmøbel skrapes, slipes eller børstes med stålbørste slik at underlaget er fritt for løs maling.


Metallflater uten maling beskyttes mot rustangrep. En grunningsmaling for metall beskytter godt. Deretter males to toppstrøk med alkydmaling for metall. Her finner du nyttig Gjør-det-selv-informasjon om å male på metall. Sørg for å male dine metallflater for å minske risikoen for korrosjon og rust.


Desto bedre grunnlag desto mindre risiko for rust og desto lenger holder platene. Vedovnen våres står på en stor metall plate som har blitt ripete og ganske rusten. Skulle hatt på noe som kan hjelpe på rusten og som farger den svart. Hva kan jeg bruke på den?


Så på noe såkalt hammerlakk på Biltema som skal stoppe rust og tåle mye, men står ikke noe om varme på nettsiden der. Døren med den helt superglatte, malte overflaten kan bare et profesjonelt fabrikkmalingsanlegg klare. Men sprøyting krever øvelse, og hvis du kan leve med den lille strukturen som en finhåret malerull gir, kan du fint male en dør eller en annen glatt flate ganske pent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg