mandag 28. desember 2015

Tapetsere dør

Dersom du skal tapetsere en vegg hvor det er en dør eller et vindu, bør du starte med tapetseringen ved dør eller vindu. Slik unngår du veldig mye kapp og unødvendig vrient arbeide, dersom du er maks uheldig med hvor tapetlengdene treffer på dør og vindu. Begynn i et hjørne, bak gardinet eller bak en dør , da du ønsker å skjule ujevnheten det siste skjøtet vil skape. Vi overøses av deilige tapetnyheter om dagen! Tegn en vertikal linje der du vil starte.


Bruk et vater (evt snor med lodd) og merk av loddrett nedover med en blyant. Hvis den første lengden er skjev, vil skjevheten synes bedre og bedre for hver meter man kommer bortover veggen. Ikke start ved å tapetsere hjørner først. Nei, du skal ikke starte tapetseringen ved hjørnene, men har veggen dør eller vindu, bør du starte jobben der.


Da unngår du mye unødig arbeid. IFI ((Informasjonskontoret for farge og interiør) er også benyttet som kilde til saken. Mange tror at det er vanskelig å tapetsere , men det er faktisk både enkelt og veldig gøy.


Dessuten kommer du til å føle deg både stolt og fornøyd etterpå! Her viser vi deg hvordan tapetsere ! Se filmen der Krickelin tapetserer soverommet sitt samtidig som hun forklarer hvordan man går frem. Så det er ikke kun når du skal tapetsere at den nye tapettypen er smart, det er også smart når du skal fjerne tapetet at den nye formen for tapetsering er en god løsning. Her på sidene kan du lære alle triksene og prinsippene som sikrer deg et flott resultat når du har gått i gang med tapetsering.


Rundt dører og vinduer setter du opp tapetlengden slik at den går litt over dør - eller vinduskarm. I hjørnene klipper du et diagonalt snitt med saks. Bruk tapetbørsten og stryk tapetet godt ut mot veggen, og så opp mot dør eller vinduskarm. Har du ikke tapetbord kan det enkelt lages av to bukker eller ben og en sponplate, eller en slett dør som du tar ne skrur av håndtaket på og legger oppå bukkene. Sett opp en hel tapetbredde slik at den overlapper dør - og vinduslister med 6. Tett vinduer og dører med våre tetningslister.


Tapetsere dør

Med tetningslister kan du isolere og tette rundt dører og vinduer for å redusere trekk. Tetningslistene finnes i. Begynn på neste dør med det overskytende fra den forrige døren, og tilpass mønsteret på neste tapetfag. Slik repeterer du til alle frontene er ferdig.


Etterpå gikk hun grundig over kantene med en liten pensel og lim. Fordi skapene stort sett står i fred på soverommet, ble ikke de ferdige frontene lakkert. Før du begynner å tapetsere må du finne ut hvor mange ruller tapet du trenger til rommet. Tapet kan være kostbart, så vær så nøyaktig som mulig.


Likevel er det bedre å ha en rull for mye enn en for lite. Må du kjøpe en ekstra rull i etterti har denne kanskje ikke samme produksjonsnummer, og du kan risikere forskjeller i fargenyansene. Et tapetbord er bra å ha.


Tapetbord kan kjøpes der du kjøper tapet og lim, eller hos for eksempel Biltema, Jula eller Clas Ohlsson. Disse finnes i ulike materialer, i tre og metall for dem som skal tapetsere mye, og i stabil papp for engangsbruk. Det kan være tidkrevende å fjerne tapet og glassfiberstrie, men her får du tipsene gjør det enklere. Enkelte farge- og interiørbutikker leier også ut tapetbord. Det er bare å sette i gang, så får du snart dreisen på det!


Tapetsere dør

Nå finner du alt til oppussingen i samme butikk: innen- og utendørsmaling i ulike farger, tapeter, pensler, malersprøyter og mange av de verktøyene du trenger for å gjøre jobben på best mulig måte. Tildekning løser du enkelt med hjelp av våre praktiske maskeringsprodukter. Her får du vite hvordan du maler på ulike underlag, hvordan du tapetserer eller legger gulv.


Velger du et ensfarget “non-woven”-tapet, er det ikke en vanskelig oppgave å tapetsere. Først legges lim på veggen, deretter legger du på tapetet. Utfordringene er litt større, hvis du tapetserer med tradisjonelt tapet – også kalt “woven” – eller hvis du skal sette opp mønstret tapet. Tapetsere en fotovegg Kreativt og personlig. Med våre fototapeter kan du enkelt skape en fotovegg og forandre atmosfæren i et rom.


Du kan tapetsere en fotovegg ut fra en spesiell interesse, hvilken følelse du vil skape i rommet, eller hva du vil oppleve. Rundt selve vinduet eller døren bruker du penselen. Vår butikk-kjede består av kvalifiserte forhandlere i hele Norge og Sverige. Velg en tapet som du kan tørke av ettersom den skal være i et kjøkkenmiljø med stekos og matrester. Det skal gå fint, selv om vi ikke kan love at det fungerer med alle tapetmerker.


Start med å vaske alle ytre flater, slip og mal med heftegrunning for å få en fin, matt overflate som er lett å tapetsere på. Bruk en pensel til å påføre lim langsmed dør - eller vinduslistene. Press tapetet med stålsparkelen inn mot listens ytterkant, og skjær av det overskytende. Klipp diagonalt ut mot hjørnet på dør - eller vinduslistene. Den første utfordringen var å finne ut om det i det hele tatt går an å tapetsere på glass, så når jeg var på Bauhaus spurte jeg selvsagt der.


Tapetsere dør

Det var såvidt jeg klarte å tvinge et svar ut av mannen i maleravdelingen, da han var redd for å gi meg tips som kanskje kunne ødelegge skapet mitt, men jeg sa bare at jeg gjorde det på egen. Alle klarer å tapetsere Trenger veggene i stua en ny oppfriskning? Det å tapetsere er ofte en enklere og raskere løsning enn å male.


Alle kan klare å tapetsere , det er ikke så vanskelig som mange tror. Før tapeten festes på veggen er det viktig at du sparkler veggen for at den skal bli glatt og fin. Vi bruker informasjonskapsler for å gi deg den beste opplevelsen på vår nettside. Når du kommer til et. Hvis du fortsetter, godtar du retningslinjene våre.


Tapetsere dør

Det er egentlig ganske lett og veldig gøy å tapetsere et rom. Skal du fornye et hjem, er tapet en effektiv og kreativ løsning. Her har vi laget en liten guide for deg som ikke har gjort det før, eller som vil ha en liten oppfriskning på hvordan det gjøres. Her finner du gaver, dekorasjoner og alt du trenger for å lage julematen.


Vi gjør det enklere for deg sånn at du kan fikse hele julen på et sted. Bruk fototapetet til å vise hvem du er, og uttrykke din personlighet på veggen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg