torsdag 24. desember 2015

Møblere firkantet stue

Rask, enkel, lett å bruke. Døgnåpen kunderservice. La livet ditt innrede stua. Bli inspirert og finn møbler som passer deg her.


Interiørarkitekt MNIL Linda Lien Sonedeling: I en stor stue er det gunstig å definerer flere soner, for eksempel en sone for TV, peiskos, lesing og spising. Definer gjerne med tepper i tillegg til møbelgrupper.

Det vil hindre at det ser ut som alt flyter. I en avlang stue bør du ikke sette møblene mot veggene. Spisestuen bør ligger i nærheten av kjøkkenet. Så lenge lengden tillater det, er det viktig å skape vertikal layout på tvers av rommets lengde. I en kvadratisk stue kan du for eksempel plassere sofagruppen midt i rommet, råder interiørarkitekt MNIL Beba V. Bo Naturlig gir deg gode råd om hvordan du skal tenke dersom du skal innrede stuen , eller ommøblere den du allerede har.


Grunnprinsippene får du her. Vi gjenkjenner vår egen stil i stuen , men hadde jo aldri kommet på å innrede det på denne måten selv!

Vi ble overrasket over det stripete tapetet, men det fungerer veldig bra. Dessuten hadde vi vel aldri trodd at vi hadde plass til en arbeidsplass i stuen , sier Thomas. Denne møbleringen viser hvordan man kan møblere en lang og avlang stue til flere formål enn bare en sittegruppe.


Det er lagt opp til et lesehjørne, en mer uformell sone for TV-titting med puffer på gulvet og en sofasone i forbindelse med peisen. Er det firkantet eller L-formet? Mulig det er fordi TV´n står rett fremfor de:) Det er perfekt å ha en firkantet stue samt stoler og sofaer i samme serie. Eller rom med mange dører og vinduer og lite sammenhengende veggplass, ingen gode hjørner.


Finner ingen gode eksmpler i farta. I leiligheten jeg kjøpte, har jeg målt stua til. Et gulvteppe i stuen for eksempel, rådes av interiørarkitekt Torunn Tøllefsen. Hvordan kan man skape en innbydende og koselig stue , og samtidig holde seg innenfor en stram og moderne stil? Vi er litt redde for å møblere midt i rom.


Hvis du har en stor stue , kan det være lurt å skape skillevegger ved hjelp av for eksempel sofaen. Stuen din skal reflektere deg og din personlige livsreise. I små stuer kan du gjerne velge åpne løsninger og plassere møblene langs veggen. Utnytt plassen maksimalt, og utnytt takhøyden.


En L-formet stue er som skapt for å lage avgrensede soner.

Plasser sofagruppe, tv- stue eller bibliotek i den korte enden, spisestue i den lange. Dessverre er det slik at de fleste gode dataprogrammene til formålet er kostbare, og å få en konsulent eller arkitekt til å gjøre jobben er heller ikke noe som er morsomt for deg som lett får vondt i lommeboka. Har du en stor stue ? Trekk sofaen din ut i rommet! Handvärks Modular Sofa kan kombineres og arrangeres akkurat slik det måtte passe deg.


Med separate moduler – en base, en side – kan den bli så lang eller tilpasses så mange hjørner du vil. På bildet er det for eksempel to baser og tre sider, i tillegg til løse puter for ekstra komfort. Dette passer i mine øyne best i leiligheten vår fordi den er firkantet og moderne, hadde vi bodd i en gammel sjarmerende leilighet ville vi sikkert valgt litt annerledes. Stuen vil virke større dersom rommets midtpunkt holdes fri for møbler. Så en må jo vurdere selv hva leiligheten kler og man trives med.


Kan jo fint ha gamle møbler osv på liten plass også. Selv om stua deles inn, er det viktig å tenke helhet. Og i en stor stue med mange soner, er det ekstra viktig at de ulike ikke konkurrerer med hverandre, men heller spiller på lag. Rommet bør ha en rød tråd for at det ikke skal oppleves rotete.


Bruk gjerne farger og tekstiler til å binde rommet sammen og skape en helhet. Stua har store vindusflater, og det skaper utfordringer når man skal møblere. Familien ønsker seg en lys og lett fargepalett med praktiske løsninger. FØR: Stua er stor og rommelig og har mange muligheter – og godt med lys fra store vinduer.


Men hvordan er det best å møblere den…? Stuen er hjertet i hjemmet og det er her vi slapper av, ser på tv, spiller spill og koser oss med venner og familie. Hvordan vi koser oss er en smakssak, men stueinnredningen og stuemøblene setter rammen for dette.


Når vi skal innrede en stue er det alltid lurt å finne en personlig flyt i fargevalget på vegger og gulv, og mellom tekstiler og møbler. Mange har glede av å ta utgangspunkt i et maleri på veggen eller en gjenstand som betyr mye. Personlige gjenstander og arvede klenodier bør ha en sentral plass i stua og mye inspirasjon kan hentes herfra.


Huset har en god rominndeling der stuen er plassert i midten av huset med store flotte vinduer. Kjøkkenet er stort og lekkert, og spisestuen er tegnet inn så stuen er fri for spisebord. Tv, bokhyller og god plass til sosial omgang for familien og venner var ønsket, men familien lurte på hvordan man kan møblere en stue med mange dører? Kristin tenkte funksjon, luft og varme da hun innredet stuen. Hun har gått for en back to basic-stil og prøvd å reflektere dette i materialvalget.


På veggen henger speilet Dekor og et bilde med fuglemotiv fra Anouska.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg