torsdag 24. desember 2015

Hva er leire

Kalkholdig leire kalles mergel. Noen morenejordarter er rike på leire og kalles moreneleirer. Marine leirer som inneholder mye stein fra drivis og isfjell får ofte samme betegnelse. Selv om man ikke umiddelbart kan se det, inneholder jordarten leire korn av flere størrelser.


Kvikkleire er leire som ved overbelastning eller omrøring går over fra sin vanlige faste tilstand og blir lettflytende (jamfør tiksotropi). Kvikkleire er avsatt i hav og hadde derfor under avsetningen saltvann som porevann mellom leirpartiklene. Fimo- leire er en myk og smidig leire som er lett å arbeide med. I Norge regnes leire ofte for å være et sediment med minst korn av størrelsen leir dvs.


Leiren er egnet for barn fra år, under tilsyn av voksene. Dette er gøy for store og små, og man kan leke seg med å blande farger og ulike former. Begitting er leire blandet med fargepigment. Når man er ferdig med å forme og pusse produktet man lager, og materialet er lærhardt, kan man ha på begitting.


Hva er leire

Når produktet har tørket helt, er det på tide med en råbrann. Det er oftest i form av kaolin leire , en fin leire som opprinnelig ble produsert i Kina, som er grunnen til dette leire blir noen ganger referert til som China clay. Blant mange bruksområder for dette mineralet er papirindustrien, medisiner , hudpleieprodukter, porselen og kosmetikk.


Etter råbrannen kan man ha på noe som heter oksider. I dag ligger den 1til 2meter over havet. Oppsmuldret leire støver, i tillegg til at det på ingen måte tilfredsstiller dagens krav til lyddemping og k-verdi.


Hva er leire

Hva gjør vi når huset skal pusses opp? Store mengder leire er derfor å finne i de områdene som har ligget under havoverflaten. Tilleggstoffer til leire kan være: skjell, kalkstein, kvarts (eller andre mineraler), asbest, metaller, plantematerialer eller andre organiske eller uorganiske materialer. Historisk er det bare fantasien og mulighetene som har satt noen grenser for hva som kan blandes inn i leirematerialet. Hva er bentonitt leire brukes til?


Bentonitt er en type leire består hovedsakelig av montmorillonite eller annen smektitt mineraler. Avledet fra vulkansk aske, bentonitt to store kommersielle varianter er natrium bentonitt og kalsium bentonitt. Humus er en fellesbetegnelse på organisk materiale i jordarter. For programvareselskapet, se Adobe Systems Adobe (arabisk: ?) er et naturlig bygningsmateriale som består av soltørket leire. Torv Torv er mer eller mindre omvandlede rester av planter.


Hva er leire

I varme områder av verden har adobe store fordeler over f. Adobe er et svært bestandig materiale, noen av verdens eldste bygningsstrukturer er bygget med adobe. Det er noen leire må stekes i en keramisk ovn, er det leire som stivner av seg selv, og det er leire som er å bruke gjentatte ganger. Dette leire kan bestå av pulver der vann har fortsatt å bli ferdig me fra ferdige væske og en solid.


Kan om ønskelig overmales med akryl- eller oljemaling. Leire er tilgjengelig i ulike typer. Free Shipping Available. Money Back Guarantee! Lowest Prices on Top Items. Kreamikk interessert? Da er du kommet til riktig ste for på Keramikk.


Leire fra Koh I Noor inneholder ingen skadelige tilsetninger og er beregnet til alle aldersgrupper. Inspired by Trending Stories. Bay Gifts to the Rescue.


Den første type leire er omtalt i denne artikkelen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg