tirsdag 22. november 2016

Matematikk uteskole

Det var veldig morsomt å observere de ulike strategiene elevene brukte for å løse oppgavene og hvordan de snakket og diskuterte matematikk med hverandre. Selv om gruppene brukte ulik ti klarte alle oppgaven de fikk utdelt. Etter endt natursti ble det grilling og frilek. Uteskole – matematikk. De siste ukene har flere av matematikktimene foregått utendørs.


Dette gir både rom for annerledes undervisning.

Punktene som blir belyst i teksten nedenfor, vil kunne vise hensikt og målsetting ved å bruke uteskole , samt forskning som underbygger viktigheten av ulike arenaer for læring. På uteskole lærer elevene gjennom samarbei og de lærer å samarbeide. Inne i klasserommet jobber elevene ofte alene eller parvis. Undervisningsopplegg SMART Exchange - Undervisningsopplegg Norsk Skrivesenteret.


Wenche Sandvold Røsan Solveig Skattkjær. Her finner du et vedlegg til artikkelen. Matematikk i uteskolen.


Den pedagogiske tanken bak uteskole som undervisningsform er altså at elevene opplever, erfarer, arbeider med og samarbeider om problemløsning på andre læringsarenaer enn i klasserommet. Orakel-tjenesten kommer til å være stengt i forbindelse med sentralt gitt eksamen i matematikk i grunnskolen 16.

Det er dermed tilrettelagt for at matematikk. Kommunale skoleiere kan gi elever ved sine skoler tilgang. Studier i matematikk gir deg god teoretisk innsikt, og evne til å bruke teorien til å løse problemer. Stinta skole - ukelekser, halvårsplaner, nyheter, bilder, klassesider.


Karianne Thomassen Kontaktlærer 1A: Epost arb. Barna får sosiale erfaringer langt utover det klasseromsundervisningen har muligheter til å gi. Ute oppstår det situasjoner av seg selv som gjør at barna må forholde seg til hverandre på forskjellige måter. Statistikk - uteskole. Flinke elever som sprang rundt og telte ulike elementer.


Vi lærte masse denne dagen,. Landslaget for matematikk i skolen, en organisasjon for alle som er interessert i matematikk og matematikkundervisning. Vi kan ha uteskole på onsdag og der kan vi lære dem om måling og andre viktige matematiske emner. På torsdag må vi ha ferdighetstrening, så da skal elevene A) arbeide med subtraksjon av tosifra tall med veksling av tier.


Vi har gjort klar to kopier der de skal få trene mye på dette. Siggerud skole og mange andre skoler bruker uteskole som en metode og arena for læring og utvikling, og mange elever i barneskolen har fast uteskoledag hver uke eller i perioder. Har vi som pedagoger og skolen som læringsinstitusjon et klart mål med denne praksis? Finnes det hjemmel for dette i lovverket?


Elevene samarbeider om å legge regnestykket på riktig.

Her er boka som hjelper deg! Konkret og praktisk forteller forfatterne hvordan uteskolen kan planlegges og gjennomføres. Boka har en innledende del om hva uteskole er, hvordan begrunne undervisning i uteskolen, hvordan planlegge og hvordan starte opp. Logg inn med FEIDE id fra ditt studiested nedenfor. Lærebok-uavhengig undervisningsmateriell i matematikk og norsk.


Klikk på knappene nedenfor for å se mer, bruk menyen ovenfor for å lese mer. Her kan du bla deg gjennom undervisningsopplegg, leker, pedagogiske triks og mye mer! Du kan søke etter ønsket informasjon, eller sortere etter fag, navn, forfatter. Jønnbu leirskole ligger i Bø i Telemark, ca km fra Bø sentrum. Jønnbuplatået hører til Lifjell og ligger ved foten av høgfjellet, ca 7m.


Det kan kanskje høres ut som fokus kun er på at elevene skal bli gode til å regne, men det er det absolutt ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg