torsdag 3. desember 2015

Male over papirtapet

Bestill nå, betal senere. Inntil avslag - spar stort! In geprüften Shops bestellen! Pour Over zum kleinen Preis. Entdecken Sie die große Musikauswahl für jeden Geschmack im Thalia Onlineshop!


Hvordan male tapetsert vegg. Denne bruksanvisningen gjelder for tidligere tapetsert vegg. Annen tapet, som papirtapet , tekstiltapet, ny glassfiberstrie og miljøtapet kan du fint male over. Start med å fjerne alt som er løst eller lime løse fliker fast i veggen.


Kanter og overganger kan slipes jevne med et grovt slipepapir. Tapetet bør vaskes med husvask, malevask eller lignende for å sikre at alt smuss og fett er borte. Mange ønsker å male over gammel tapet, dette går som regel veldig fint. Man har mange forskjellige tapet å ta hensyn til, men hovedaktørene her er vinyltapet, papirtapet og fibertapet. Vinyltapet inneholder et mykning-stoff som kan provosere frem en kjemisk reaksjon når maling påføres.


Jeg skal male veggene i stua og lurer på hva som er best av å fjerne papirtapeten eller og male over. Problemet er at tapeten er dårlig lagt, det er overlapp i skjøtene og en del bobler. Jeg har prøvd å skjære bort overlappingen og boblene for så å sparkle, med det resultat at sparkelen løser opp tapeten. Når du skal male over tapeten er det lurt å gjøre et godt forarbeid.


Dette gjør selve malejobben enklere og sluttresultatet penere. Denne artikkelen viser deg hvordan du lykkes med maling av en tapetsert vegg. Under har vi listet et minimum av produkter som vil hjelpe deg å lykkes best mulig med jobben. En vanntynnet PVA grunning for tekstil- og papirtapet , samt for ny glassfiberstrie og ny miljøtapet.


Jotun Grunning for tapet. Baksiden på et papirtapet kan være forlimt. Noen er meget tynne og sarte, andre er tykkere og mer robuste. Mange muligheter på overflaten, tapetet har god fargegjengivelse og dybde i farger. Er veggene dine veldig skitne, må du vaske dem - da fjerner du hinner som gjør at malingen ikke fester seg.


Skal du male over tapet eller på gipsplater, må du hoppe over vaskingen, siden verken tapet eller gips tåler vann. Kan man tapetsere utenpå gammel tapet? Og hva med glatt vinyltapet eller ruglete miljøstrie? Og hvorfor må man egentlig grunne det gamle tapetet først?


Er det papirtapet kan det gå greit å male over. Da ville jeg ha prøvd på en vegg først. Skjær bort tapet i hjørner og sparkle hvis det ser stygt ut. Jeg tror det man ikke skal gjøre, er å male med oljebasert over vannbasert. Vi skal snart overta et rekkehus, og i gangen er det papirtapet og brystningspanel.


Gangen er uansett ikke det første man angriper. Det blir godt å komme i gang. Skal pusse litt opp i kino-stua, og vurderer å bare male over den. Jeg ønsker å male over en papirtapet med vannbasert maling.


Papirtapet kan løsne av fuktighet som trenger gjennom papiret. Vær oppmerksom på at vinyltapet ikke bør males. Bruk tapetoppløser Om det ikke lar seg gjøre å male over tapetet og det må fjernes, finnes det flere måter å angripe dette på.


Vi har en tapetsert vegg som vi skal male. Noen som vet om jeg bare kan male oppå, og hvilken maling jeg bør bruke? Tapeten er et par år gammel, helt vanlig slik tapet fra Borge. Jævelskapet sitter veldig godt, nemlig, og jeg vet ikke helt hvordan det er lurest å gå fram. Planen var opprinnelig å rive tapet, sparkle (helsparkle), male over.


Hvis denne veggen er så overflatefin som du skisserer her så er det bare og limvaske på, men det lønner seg _ALLTID_ og slipe over veggene uansett. Dette fordi mye av riff raffet vil løsne og ikke plage deg videre i prosesen) Limvasker veggene (som å male veggene) gjør du jo på en times tid. Det er lettere å få det av veggen om det blir fuktet, og mange eksperter anbefaler også å bruke et spesialprodukt til jobben. Ikke alle tapeter går det like greit og male over , så i noen tilfeller er man helt nødt til å fjerne den gamle tapeten før man enten maler veggen eller legger ny tapet.


Det aller beste er jo selvsagt å fjerne den gamle tapeten uansett, forklarer informasjonssjef hos Ifi. Men hvor lett dette lar seg gjøre, varierer veldig. Gjør den det, er det ikke noe problem å male resten av gulvet. Men det er uansett greit å være klar over at faren for at malingen kan sprekke opp alltid vil være tilstede. Rengjør belegget grundig først.


Alle rester av bonevoks, polish og lignende må fjernes. Bruk gjerne en skrubbepad og et alkalisk vaskemiddel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg