tirsdag 8. desember 2015

Planting i store krukker

Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter! Stort dekorsortiment. Dekorer med detaljer fra Jotex.


Nesten alle slags planter kan brukes i krukker , kasser og urner.

I en stor krukke kan du også velge en sammenplanting av ulike busker, sommerblomster, prydgress, krydderurter og stauder. Det vil bli perfekt ved inngangspartiet, på terrassen eller et annet sted hvor du vil ha noe ekstra pent å hvile øynene på. Sommerblomster i krukker og ampler gir oss. Pottene er nå klar for planting. Planting i krukker Planting i krukker.


Varianter og løsninger er utallige! For å lykkes med dine krukker er det viktig å legge forholdene til rette for et vellykket resultat. Planter krever riktig stell og et godt grogrunnlag for å bli fine.

KRUKKEN Størrelsen er viktig. Enten du har en hage eller balkong, krukker gjør underverker for uterommet :) Selv har jeg rett mange stående rundt om, og i dag deler jeg mine beste triks for å lykkes med krukkene. Veldig upedagogisk bilde over her….


For store krukker er bra, små er dumt! Nå i disse dager er det et stort puslespill å finne riktig krukke til riktig plante etter hvert som alle plantebarn skal ut av drivhuset. Det blir nesten alltid for få krukker , så jeg leter alltid etter krukker på loppemarkeder.


I morgen er det en ny runde med planting i krukker. Ha en fortsatt fin uke. Krukker er trendy som aldri før – og desto flere krukker , desto større utgifter til planter. Men det trenger ikke å være sånn – det går nemlig helt fint å overvintre både stauder og andre flerårige planter i krukkene som du kan ha glede av i mange år.


Små krukker tørker fortere ut enn store , og når plantene utsettes for tørke så vil de aller fleste misstrives. Om du derimot greier å gi planten jevn tilgang på vann. Jeg prøver å beskrive noen ideelle forhol og så må du tilpasse til dine lokale forhold.


Mange av mine løk blir stående i krukker jeg ikke kan flytte på, og som jeg ikke gidder pakke inn på stygt vis. Men, da er krukken så stor at det som er problematisk med krukker blir mindre problematisk. Livraison en Relais ou à Domicile.


Bilder av planting i store krukker.

Hvert år ser vi resultatet av mangel på kunnskap om planting og planter og kanskje aller mest om planting i krukker. Først og fremst tenker vi på krukker som skal stå ute hele året. Viktigst er at forsikrer seg om at krukkene virkelig tåler frost. At de ikke er laget i et materiale som langsomt forvitrer gjennom kalde vintres påvirkning.


Jordkvaliteten er også et viktig element for å få en vellykket planting. Jorden bør kunne holde på fuktigheten og samtidig gi luft til planterøttene. Tips til planting i krukker 1. Velg heller få store krukker fremfor mange små. I store potter og krukker holder jorden bedre på fuktigheten, og du slipper å vanne så ofte.


Nå er det straks på tide å fylle krukker og kar med blomster som forhåpentligvis skal bugne. SÅ STOR SOM MULIG: For både vann og næring er det et poeng med. Dersom du vil overvintre planter i krukker så må du passe på to ting: 1. Nå er det høysesong for planting i potter og krukker – minihager som mange finner stor stor glede i. Sørg for at det er dreneringshull i potten. Legg småstein eller leca som drenering i bunnen av potten, ca 3-cm.


Det er lett å falle dypt ned i standardskuffen når vi skal plante i krukker for sommeren. Når du kommer inn i blomsterbutikkene er de veldig flinke til å sette standardutvalget foran nesen din, og siden dette ofte er velprøvde, fornuftige (og flotte) planter er det lett å plukke med seg. Som oftest gjør du minst feil med å velge disse.


Legg ett dekke over (som slipper gjennom vann) og plant rosene i god rosejord eller veksttorv. Bruk ikke kunstgjødsel eller pelletert gjødsel fordi det kan brenne røttene. Det er alfa og omega at krukken eller potten er stor nok til å romme så mye jord at plantenes røtter har nok plass til å vokse, samtidig som de skal kunne forsyne planten med vann og næring. Noen stauder kan spre seg litt for ivrig, og disse kan med fordel dyrkes i krukker.


Det gjelder for eksempel mange typer mynte, sibirvalmue og ulike.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg