onsdag 17. mai 2017

Svanemerket stearinlys

Alt til cafe, hotell og restaurant. Kvalitet, god pris og rask levering! Hva skjuler seg bak trenden? Derfor er palmeolje nå forbudt i svanemerkede stearinlys. Verdens koseligste klimatiltak.


Svanemerket stearinlys

Vi er på Europatoppen i bruk av levende lys her i Norge. Særlig i hæst- og vintermærket lyser vi opp hjemme våre med blafrende lys. Men det er stor forskjell på dem. Mange av dem er laget av parafin.


Et svanemerket lys skal bestå av minst vektprosent fornybar råvare. Det betyr at lys med en høy andel parafin ikke kan svanemerkes, siden parafin ikke er definert som en fornybar råvare. Leverandøren av svanemerket lys må dokumentere at lyset avgir en svært begrenset mengde sotpartikler. Sport og friluftsliv.


Hvite Maxi telys, 8-pk - 1 svanemerket stearin i gjenbruks-plastkop - KID - æsker. Merket ble opprettet av Nordisk mInisterråd for år siden for å gi forbrukere og innkjøpere troverdig miljøinformasjon om produkter og tjenester. Velg miljømerket og bidra til redusert klimabelastning, bærekraftig ressursbruk og et giftfritt samfunn. Svanemerket er det offisielle miljømerket i hele Norden.


Et stearinlys må eksempelvis består av minst fornybar råvare og avgi en svært begrenset mengde sotpartikler. La oss se for oss at alle norske hjem kun kjøpte stearinlys av ren stearin. Om du er ekstra opptatt av miljøet og vil være helt sikker på å unngå palmeolje, understreker Winsnes at du kun bør kjøpe stearinlysene som er svanemerket. Forskning viser at stearinlys kan frigjøre svevestøv med en partikkelkonsentrasjon på nivå med moderat røyking innendørs, eller med uteluften i svært forurensede byer.


Svanemerket stearinlys

KUBBELYS svanemerket STEARIN SWAN 7xStearinlys. Laget av 1 fornybar stearin. Bruk av palmeolje medfører økt nedhugging av regnskogen, og truer dyremangfoldet i disse områdene.


Lysene avgir midre COog er uten parfyme. De inneholder heller ikke palmeolje, og de har dokumentert at de frigir lite sotpartikler til innelufta. Nå får du svanemerkede stearinlys også hos Princess. De har både kubbelys og telys med det offisielle, nordiske miljømerket på.


Svanemerket stearinlys

Astmatikere, allergikere og små barn er spesielt utsatt. Ekte stearinlys er laget av naturlig fettstoff som gir et sterkt og solid lys. De drypper lite og brenner lenger, flammen er klar, stor og jevn. Alle våre lys som er merket med 1 stearin er biologisk nedbrytbare og svanemerket. Dette produktet er utsolgt online, men kan være tilgjengelig i våre butikker.


På stearinlys er det eksta viktig å holde veken på maks en cm. Våre stearinlys er merket med Svanen – et symbol for miljømerking. Fem forskjellige typer lys er testet: Telys med plast, telys med aluminium, kubbelys, høye lys og høye svanemerkede lys. Hvert femte minutt så registrerer vi alle partikler.


Svanen jobber for å bevare det biologiske mangfoldet, for bærekraftig ressursbruk, en hverdag uten miljøgifter og for fremtidens klima. Upstairs har stearinlys i alle farger og fasonger. Ta en titt på vårt enorme utvalg i stearinlys.


Twinkling stearinlys unnlater aldri å legge til et måltid. Spesielt når de utfyller fargene på maten, interiørdesign eller sesong.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg