tirsdag 22. september 2015

Parafin forbud

Kommunene vil pålegge sine innbyggere å fjerne eller plombere oljetanker, selv om disse er tomme og koblet fra. I noen kommuner (som Oslo) gjelder dette alle tanker, i andre bare tanker over 3. Forbudet mot fyringsolje og parafin trer i kraft 1. Nå blir oljefyringsforbudet en realitet. Regjeringen innfører som ventet et omfattende forbud mot bruk av fyringsolje og parafin til oppvarming av bygninger som trer i kraft 1.

Hensikten er å redusere klimagassutslippene. Unntaket gjelder hytter uten strøm. Regjeringen legger i dag frem reglene om forbud mot bruk av parafin og fyringsolje til oppvarming.


Reglene om forbudet mot bruk av mineralolje - fyringsolje og parafin - til oppvarming av bygninger er klare. Det er varslet forbud mot fossil oppvarming fra 1. Fyrer du med olje eller parafin ? Høringsfristen var satt til den 11. Utslippene går ut over luftkvaliteten i tettbygde strøk.

I tillegg har mange av husholdningene nedgravde, gamle oljetanker som representerer stor lekkasjefare. Selv om det er utformet et forbud om bruk av fossil fyringsolje og parafin (mineralolje) til oppvarming av bygninger, så er det noen unntak. Blant annet kan NVE gjøre unntak av hensyn til forsyningssikkerhet i et avgrenset geografisk område og innenfor en tidsavgrenset periode. Olje- og parafintanker som ikke er i bruk skal tømmes og sikres.


Regjeringen har innført forbud mot bruk av fossilt brensel (olje og parafin ) gjeldende fra 1. Mer informasjon om vedtak og forskrift kan du lese på Klima- og miljødepartementets nettside. Nyhetssaken kan leses her. Lenke: Forskrift om forbud mot bruk av mineralolje til oppvarming av bygninger. Nå er det på tide å brette opp ermene, for tiden er knapp sier daglig leder Rolf Iver Mytting Hagemoen i Norsk Varmepumpeforening.


I tillegg sendes et forslag om forbud mot oljeoppvarming blant annet på byggeplasser på høring. Forbud mot å bruke mineralolje til oppvarming av bygninger. Det er forbudt å bruke mineralolje til oppvarming av bygninger, med mindre Norges vassdrags- og energidirektorat har fattet vedtak i medhold av § 6. Det er ikke vedtatt eller noe forbud rundt bruk av oljekamin i private hus! Skulle det dukke opp noen forslag om tema, så er det fortsatt fort maaange år i overgang før forbud kan tre ikraft. I høringsnotatet til loven som skal forby bruk av fyringsolje og parafin , står det at det har ikke vært vurdert å forby bruk av fossil gass.


Bare forbud mot nye peiser. Dette gjelder altså varmekilder som allerede er installert.

Skal du bygge nytt, kan du krysse vekk gasspeis som alternativ. En parafinovn gjør det godt og varmt, raskt og behagelig, og bruker nesten ikke energi. Huset ble bygget for år siden, og eierne var enige om å ha en varmekilde i tillegg til strøm. Parafin brukes til oppvarming og peis til kos, mener også barna, Stine og Petter.


Valget sto mellom vedfyring, vannbåren varme, fyringsolje eller parafin. Vedfyring var ikke aktuelt, de var lite lysten på å stå opp i et kaldt hus om morgenen. Hovedmålet med forbudet er å redusere klimagassutslipp. Våre parafinkaminer sørger for en rask, effektiv og trygg oppvarming av hytta. Dessuten er den enkel å flytte, så du kan ta den med fra rom til rom.


Fyringsolje Standar Fyringsolje Pluss og Fyringsolje Extra satt til 13. Vi minner om at regjeringen innfører forbud mot bruk av fyringsolje og parafin til oppvarming av bygninger fra 1. Det er et stort ansvar å ha oljetank eller parafintank. Regler for den fysiske oljetanken. Pga forbud mot bruk av fossil fyringsolje fra 1.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg