onsdag 16. september 2015

Slik maler du gammelt trepanel

Slik maler du gammelt trepanel

Deretter tørkes støvet bort med en mikrofiberklut, forklarer Brekka. Det er lov å bli mett av furu, særlig hvis du har bodd i et hus med vegger av gulnet, mørk trepanel i tretti år. Så har tiden kommet for å påføre selve malingen. Dette gjøres på samme måte som med grunningen. Bruk rull og pensel på forlengerskaft.


Slik maler du gammelt trepanel

Du kan sove i rommet samme natt! Så jeg fatter og begriper ikke hvorfor du skal vente til våren og sommeren? Det er helteit av flere grunner,-for det første ved å vente kan du få dobbel jobb, fordi panelet trekker seg sammen om vinteren, så maler du om sommeren, ja da får du en fiiin stripe å se på allerede sesongen etter. Close Feil brukernavn eller passord Glemt passord?


Slik lysner du gulnet trepanel. Sånn maler du gulnede furuvegger. Noen passer best for nytt treverk mens andre skal hvitte gammelt trepanel. Hvordan male trepanel (Ubehandlet) Denne bruksanvisningen gjelder for ny panel som akkurat er satt opp.


Har panelet begynt å gulne, følger du fremgangsmåten du finner her. Gulnet panel er noe mange irriterer seg over. Heldigvis er det en enkel sak å få stuen lys og trivelig igjen. Her er alternativene. For å sjekke om treverket er tørt nok til å male, kan du bruke en fuktmåler.


Treet skal ikke ha en høyere fuktprosent enn 23. Nå vil selvsagt regn og dugg om natten bidra til at treet trekker til seg fuktighet underveis, men det er fukten fra impregneringsprosessen det er ekstra viktig å få bukt med før du maler. Vi har også ett komplett reservedel og tilbehør sortiment. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Frøya kan påføres med rull eller pensel.


Hvis du maler med pensel, bruk en pensel som er like bred som panelbordene. Begynn øverst på panelbordet og stryk nedenfor med lett hånd. Les om malings tørketid på emballasjen før påføring andre strøk. Trykk forsiktig, slik at det ikke kommer ut for mye masse, samtidig som du fører pistolen sakte langs sprekken. Etterslett med fingeren eller en våt svamp.


Når fugemasen er tørr, påføres siste strøk med maling. Du har bestemt deg - furu er ut, malt panel er inn. Male tidligere beiset panel.


Slik maler du gammelt trepanel

Hvilken løsning du velger å gå for avhenger av hvor mye av det originale panelet du ønsker å dekke. C, eller bruk en varmluftspistol for å få oljen til å trenge lettere og lengre inn i treet. Da kan du male veggen eller vinduet med det samme.


Grunning på bart tre er bare nødvendig utvendig på gammelt tørt trevirke. Pass på at du ikke maler over spikerhullene fra håndtak eller hengsler med en vår pensel. Skulle du likevel få maling inn i hullene kan det fjernes med en rund spiss gjenstan for eksempel en blyant.


Slik maler du gammelt trepanel

Skal lysne gammelt treverk,. Tips og råd om hvordan du maler panel med den nye miljømalingen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg