onsdag 23. september 2015

Dyrke urter i drivhus

Drivhus til rimelige priser! Vi sender over hele Norge. Bestill aktiviteter hos GetYourGuide — 1 stressfri og enkel avbestilling.


Synkroniser din reise med GetYourGuide og utforsk fantastiske opplevelser. Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS.

Ofte er det slik at når du først har begynt å dyrke , får du lyst til å plante ennå mer. Sats på senger i stedet for gulv, da får du utnyttet arealet maksimalt. Ettersom drivhus beskyttet planter mot vær og vin kan de sås direkte fra frø og således gro og vokse opp uten problemer. Tidlig start om våren og lang høst i et drivhus gjør det mulig å dyrke frukt og grønnsaker som vi forbinder med sydligere strøk på kloden. Dyrk i drivhus Kjøkkenhagens hjerte.


I flere år drømte jeg om et drivhus og da jeg fylte år ble drømmen virkelighet. Et drivhus som jeg ikke i min villeste fantasi kunne tro skulle kunne bli mitt, sto nå på min tomt! Med inspirasjon fra de gamle viktorianske drivhusene i England tok det form, med gamle glassvindu og pusset mur.

Et drivhus er jo nettopp noe man skaffer seg for at det skal være lettere å dyrke frem det man måtte ønske. I drivhusets lune varme trives planter som ellers ville gått dukken i vårt nordiske klima, og du har dermed et langt større utvalg av både blomster og grønnsaker du kan velge å dyrke. Men husk å styre unna de som liker det kjølig.


Det å dyrke i et drivhus er en fantastisk hobby, og det gjør sommeren også lengre i begge ender for planter. Du kan dyrke planter enten ved å plante frø eller sette ut små planter. Og resultatet er flotte sommerblomster til ditt uterom og ferske smakfulle grønnsaker og frukter rett på bordet. Hva du kan dyrke avhenger av størrelsen på drivhuset.


Har du en liten balkong eller terrasse der det ikke plass til et større drivhus , men fremdeles ønsker å dyrke urter og plante småblomster og planter? Da bør du vurdere et minidrivhus. For ikke å snakke om hvor tilfredsstillende det er å høste fra egne planter hele året, spare penger og sørge for ren mat samtidig. Jo flere som dyrker mat selv, desto mer kan vi spare miljøet for giftige plantemidler og sørge for en viss selvforsyning av naturlig mat.


I egen hage vet du hva som foregår. Norge, og det har aldri vært et bedre tidspunkt å kjøpe drivhus på enn nå. I Hageglede satser vi på kvalitetsprodukter fra Vitavia, en danskeid fabrikk med strenge krav til kvalitet sørger for at vi kan tilby produkter som tåler norske værforhold. Da kan du dyrke frem spennende smaker for en rimelig penge, kortreist blir det også. De fleste urter trives bedre utendørs enn inne på kjøkkenbenken, men det er ingen ting i veien for å så inne og deretter sette plantene ut når det blir varmere i været.


Basilikum trives best innendørs og skjermet for trekk.

Når du har en tanke om hvilke urter du liker best, og som du ønsker å plante i hagen din, er det lurt å spørre om råd hos en gartner. Gartneren kan veilede deg når det gjelder plassering av de ulike urtene, hvilken behandling og oppfølging urtene krever, og hvilke urter som tåler mest og minst. Fordelen med å dyrke urter er kortere ventetid - du kan begynne å spise dem tidligere! Sitron, appelsin eller melon?


Med drivhus kan du få til sorter som krever mer varme, så hvorfor ikke prøve noe uvanlig – noe du er litt nysgjerrig på? Tips: Fyll opp jorda med vekster og tenk høydenivåer. Om du er glad i hjemmedyrking av urter og planter, så gjør du kanskje jobben litt enklere med et eget drivhus til innebruk? I London dyrkes det urter i gamle bomberom og tunneler fra krigen. I tillegg jobber mange med vertical farming, eller utnytte fasader på bygningene, eller produsere planter i tradisjonelle drivhus.


Vi hos Willab Garden vil gjerne tilby deg et bredt og prisgunstig utvalg av kvalitetsprodukter innen drivhus , hagestuer, uteplasser og annet, som hjelper deg til å skape ditt favorittrom i hagen! Hos oss finner du alltid masse inspirasjon til drivhus , hagestuer, plantedyrking og interiør. Små drivhus gir flotte muligheter til å dyrke fram egne grønnsaker, urter og blomster. Tenk å ha din egen private kjøkkenhage!


Du kan bruke drivhuset like godt til lysthus eller ekstra uterom som til dyrking. Med et eget veksthus kan du forlenge utesesongen i begge ender. Eventuelt kan den dyrkes i en stor potte i et drivhus på våren så den kommer tidligere i gang før den plantes ut.


Druer - slik lykkes du Plantasje. Lav et drivhus på få kvadratmeter Byg dit eget drivhus , hvor du kan dyrke de lækreste grøntsager. Se her, hvordan du kan bygge dit eget drivhus på kun to kvadratmeter.


Hvor kjøpe urter : Du kan både kjøpe ferdige planter og kjøpe frø. Eller du kan be slekt og venner om en del av deres planter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg