onsdag 1. april 2015

Vaske hus utvendig salmiakk

Hvordan vasker man huset utvendig på enkleste måte? Med hageslangen mangler det omtrent meter på i det hele tatt å nå opp når jeg spyler fra bakken. Og hva med påføring av vaskemiddel?


Zalo og salmiakk er effektive til sine bruksområder. Men når du skal vaske huset utvendig , gjelder det å bruke rengjøringsmidler laget spesielt for fasadevask. Bruker du et standard vaskemiddel, som for eksempel salmiakk , må du skylle utrolig mye – Bruker du et standard vaskemiddel, som for eksempel salmiakk , må du skylle utrolig mye.

Du kan godt vaske i dårlig vær, da tørker ikke såpen for deg underveis. Bruk linsåpe eller husvask, og påfør såpe med en trykksprøyte eller. Grunnen til dette er at salmiakk ikke inneholder emulgator. Emulgatorens oppgave er å løse opp fettpartiklene, slik at vaskekosten, kluten eller svampen kan flytte dem fra flaten til vaskevannet.


Amoniakk i salmiakk kan også bryte ned en malt flate, og ødelegge malingsfilmen. Derfor bør det heller ikke brukes på allerede malte flater. Når du vasker , fjerner du både skitt og skadelig sopp- og algedannelse, og etter noen få timers arbeid fremstår huset rent og godt vedlikeholdt. En god husvask bidrar til at du slipper å male så ofte og forlenger husets levetid.


Det er ofte lysmalte hus som får svertesopp.

Salmiakk er populært å bruke, siden det løser opp fett og fjerner vond lukt. Grunnen er at salmiakkvann ikke har en emulgator. Problemet er at fettet kun fintfordeles ut over flaten – det fjernes ikke.


Det samme gjelder rødsprit – det løser opp fett, men fjerner det ikke. Det tar ikke lang tid å vaske huset utvendig om du gjør det riktig, og som belønning får du et hus som ser nymalt ut og lengre levetid på beis og maling. Mange tror de kan vaske med en høytrykkspyler, men det øker risikoen for å få vann i treverket og dermed råteproblemer på sikt.


Når du har vasket ferdig skraper du bort alle løse malings rester, sier Jens Klinterback butikksjef i Byggmax. Vask derfor med en kost. Hus er designet for at vann skal komme ovenfra. Kraftvask, klorin, husvask, salmiakk etc.


Før jeg beiset huset sist vasket jeg huset. Da gjorde jeg flg: uker før beising påførte jeg grønskemiddel (skader ikke planter) og skyllte med vann en uke før beising. Jeg brukte extrem beis og etter det har det ikke vært behov for å vaske veggen. Men til takvask og vask av kjøkkenskap både ut og innvendig er grønnsåpe og salmiakk ett godt alternativ.


Også enkelte vegger tåler denne type vaskemidler. Til gulv vil jeg anbefale støvsuging, tørr-mopping med microfiber og når det virker skittent, vask med f eks microfiber og rent vann, eller vanlig gulvklut og f eks Ajax. Dersom du vasker huset utvendig feil, risikerer du fukt- og råteskader.


Her får du en kort, men oversiktlig guide til hvordan du vasker.

Vi skal male huset i sommer. Siden det er minst år siden sist gang huset ble malt utvendig av en tidligere eier, er det på tide å svinge penselen igjen. De som har greie på både maling og hus , anbefaler at huset vaskes en gang i året. Det har ikke vi gjort, så det må derfor til en grundig vask før vi kan sette i gang med å male. Regelmessig utvendig vask vil.


Når du skal male med linoljemaling, er det ingen problemer om det er spor at salmiakk på. Linoljemaling bør være førstevalget på gamle hus som tidligere har vært malt med linolje. Vanlig tørketid utvendig ved døgntemperatur på grader er ca timer.


Alt du trenger er et håndkle, salmiakk og strykejern. Slik vasker du utvendig hus ! Vakre Hjem BloggJuuhuu:)) Her kommer framgangsmåte når du skal vaske. Som jeg håper flere skal gjøre etter at jeg forklarte hvorfor i forrige innlegg her.


Kan man ta utvendig husvask med. INGENTING å gjøre på eksteriøret på et hus. Kjør bort bilen før du vasker ! Vær forsiktig ved bruk av høytrykksspyler Bruk verneutstyr – briller og hansker Lukk alle vinduer Lukk ventiler på vegg og i vinduene Skal du male etter du har vasket – husk å la veggen tørke ordentlig først Får du hjelp av naboen, husk å kjøpe noe godt til pausen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg