mandag 20. april 2015

Hvilket lys i drivhus

Drivhus til rimelige priser! Vi sender over hele Norge. Alltid stort utvalg og god service. Se hele utvalget og kjøp online på BAUHAUS.


Last ne lagre og få tilgang til billettene dine direkte fra mobilen.

Vi tilbyr gratis avbestilling og døgnåpen kundeservice. Fotoner er de minste enhetene av energioverføringer i form av lys. Bølgelengden måles i nanomeret (nm) og jo kortere bølgelengde lyset har jo mer energi inneholder det. Synlig lys er visse bølgelengder av elektromagnetisk stråling som forårsaker synsinntrykk i det menneskelige øye.


Lyset har ulike farger avhengig av bølgelengden. Sår du litt planter selv eller overvintrer planter er det lurt å investere i plantelys. Plantelys er rett og slett en kunstig lyskilde som gir både nok og riktig lys for å fremme plantenes fotosyntese.


Vi guider deg gjennom noen av de vanlige lystypene slik at du får en bedre oversikt over hvilket lys som passer for deg.

Et drivhus eller veksthus er en bygning med tak og vegger av gjennomskinnelig glass eller plast, for dyrking av planter som grønnsaker, frukt og blomster. Formålet med drivhuset er å skape et miljø for plantene som er varmere enn det åpne miljøet utenfor. Hvilket behov vil du at ditt nye drivhus skal dekke?


Hva planlegger du å bruke ditt nye drivhus til? Et stort grøntareale som kan dekke alt huset trenger av salat, tomater og gulrøtter. Det første du må tenke på er overflaten. Mål overflaten på tomten nøyaktig slik at du lett kan se for deg hvor stor plass ditt nye drivhus kommer å ta? Velger du i stedet et drivhus av god og solid kvalitet, kan du ha glede av det i mange år, sommer som vinter.


Mange bruker drivhuset som hagestue også om vinteren, tenner lys og koser seg for eksempel på nyttårsaften mens de ser på rakettene. Sett deg i godstolen og nyt utelivet, i drivhuset! Natriumslampene gir godt lys til stor flate, og de bør henge minst en meter over plantene.


Lampen gir i tillegg til lys litt varme. Lystoffrør er et relativt billig alternativ, men gir ikke like godt lys som natriumslamper, dekker et mindre område og må henge nære plantene. Den vanligste feilen ved bruk av plantelys er å gi for lite lys. Dette er en fase hvor lyset vi gir de skal imitere vårsola, og mangel på lys i denne fasen vil gi lange tynne planter som søker opp etter mer lys.


Lysstoffrør er billigere i innkjøp pr.

De må henge nærme plantene for å gi nok lys og dekker et lite område i forhold til natriumlamper. Natriumlampene er mye sterkere enn lysstoffrør og hver lampe gir godt lys til. Tilbehøret passer til alle drivhus på markedet uansett fabrikat! Som en startpakke til alle drivhus anbefaler vi automatiske lukeåpnere, jordtermometer, opphengskroker i fjærstål, noen hyller og noen undervanningsbrett.


Uansett hvilken type drivhus du vil bygge selv, så har vi en byggeveiledning der du kan se hvordan du bygger et hjemmelaget drivhus og sparer mye penger. LES OGSÅ: Innredning av drivhus. Et drivhus kan bygges på mange måter - og det trenger ikke kun å være til grønnsaker og eksotiske planter.


Drømmen om drivhus , og hva jeg legger vekt på for å kunne ta et valg. Godt grunnarbeid og fundament er alfa og omega for drivhuset Enkel måte å legge inn vann i drivhuset eller rundt i hagen. I tillegg til at møblene skal ha plass, må du også kunne bevege deg rundt dem.


En generell anbefaling er å velge et noe større drivhus enn det du har tenkt deg i utgangspunktet. Du kommer til å få bruk´for plassen, spør gjerne noen som allerede har drivhus ! Plantene har det best med skiftende skygge. Et drivhus er den perfekte hobbyen for deg som liker å ha noe å fikle med akkurat når det passer deg.


Finn frem hagespaden, hanskene og gjør deg klar til den beste sesongen i drivhuset hittil med tipsene våre i baklomma. Når en står foran en investering i nytt veksthus eller drivhus er det mange valg som skal tas og mange ulike vurderinger som må gjøres. Først og fremst er det hensynet til egen økonomi som må telle.


Aluminiumsprofilerne kan være tynde eller kraftige afhængigt af hvilket drivhus du vælger. Her gælder det dog, at et drivhus med kraftige aluminiumsprofiler og god afstivning holder bedre i blæsevejr end mindre profiler. Denne type drivhuse fås typisk i rent aluminium eller med lakering, der typisk er sort, antracitgrå eller grøn.


Det nye materialet gjør at strålene fra solen selvfølgelig utfører de små miraklene på innsiden, hvilket gjør det mulig å dyrke agurker, tomater, chili, druer og blomster i alle regnbuens farger. Jeg skal ha et som jeg kan drive fram planter på vinteren. Men det blir nok fortsatt noen år til det kommer drivhus hit.


Men om jeg plutselig får veldig mange penger og ikke har noe annet å bruke de på så skal jeg sette opp et Luxus- drivhus i hjørnet av kjøkkenhagen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg