onsdag 22. april 2015

Stilarter hus

Stilarter hus

Hus i jugendstil hadde i hovedsak bleke og lyse farger på panelet med liten kontrast mellom panel og gerikter, listverk. Farger som ofte ble benyttet var blek gul, grågrønn eller gråblå, lys beige eller hvitt. Stilarter i arkitekturen hovedtrekk og eksempler. STILARTER I ARKITEKTUREN Definisjoner: Stilepoke En bestemt tids formspråk. Nedfelt i arkitektur, billedkunst, klesmoter, bruksgjenstander og møbler.


Stilen forteller gjerne noe om tidens sosiale, kulturelle og politiske forhold. Etter modernismens strenge arkitektur, spesielt med funksjonalismens rettlinjede og stringente formspråk, tok anarkiet til en viss grad tak i arkitekturen etter krigen. Igjen var det lov å la seg inspirere av tidligere stilarter.


Når du går rundt i trehusbyen, vil du se hus i en rekke ulike stilarter. Byggestilene har vært mange gjennom de århundrene trehusbyen har vokst fram. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Historiske Hus - Etter antikvariske prinsipper og med kjærlighet for gamle hus Jugend ca.


Stilarter hus

Arkitektur - stilarter : Egyptisk stil ca. Veileder for hus og steder i Nord-Troms og Finnmark. Dermed startet en interessant prosess med å finne de rette profilene.


Med profesjonell bistan og et stort innsamlet materiale fra gamle hus i Norge, valgte vi ut det beste og mest tidstypiske. Dette har utviklet seg videre, og vi tilbyr i dag et stort spekter av lister, paneler og dekor til eldre og nye hus. Stilhistorie er den historiske utviklingen av stilmessige uttrykk eller stilarten som har vært mellom og innenfor de kunsthistoriske– og de arkitektoniske periodene.


Stilarter hus

Utvendig dekor til hus i sveitserstil og andre stilarter i norsk byggetradisjon. Vårt sortiment består av deler til vindusomramminger, spir, sperreføtter med mer. Listverk i gamle hus - stilhistorie Listverkets utforming gir en markant indikasjon på tiden da det ble benyttet og hvilken stilperiode som det hører til.


Hus Norge vil aldri selge din e-post adresse til tredjepart. Derfor er riktige lister også svært viktig for å ta vare på og understreke husets historie. Hamco Bygg forhandler og produserer hus fra Norgeshus, som tilbyr over ulike hustyper i forskjellige stilarter.


Enten du liker det tradisjonelle, funkisstilen eller ønsker deg en herskapelig bolig har Norgeshus modellen for deg. Finner du ikke helt det huset som passer for deg? For oss på Solfjeld AS er det ingen ting som er vakrere enn et gammelt hus , og vinduene gjenspeiler husets sjel. Huset har fått sin byggestil, og utforming av detaljer, etter hvilken periode de ble bygget i. Tidsepokene kommer til syne ved husets byggestil konkretisert i utforming av fasaden med kledning, vinduer og dører.


Treverket ble nøye utvalgt. Kvalitet er derfor et særmerke for gammelt panel. Et gammelt hus som ikke har vært malt på år kan se råttent ut, men panelet kan være helt i orden under skallete maling.


Periodene er en kunstig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg