torsdag 17. august 2017

Hvordan tapetsere vegg

Og det er ikke vanskelig å sette opp et tapet. Her ser du hvordan det gjøres. Den dummeste tabben du kan gjøre, er å være gjerrig på limet.


Du skal selvsagt ikke bruke for mye, men bruker du for lite lim, eller det er punkter på veggen som ikke får lim, så vil tapetet ikke sitte på veggen. Mål opp cirka hvor lengdene treffer bortover veggen , og ha på lim for én og én lengde om gangen.

Det er egentlig ganske lett og veldig gøy å tapetsere et rom. Skal du fornye et hjem, er tapet en effektiv og kreativ løsning. Her har vi laget en liten guide for deg som ikke har gjort det før, eller som vil ha en liten oppfriskning på hvordan det gjøres. Fra forberedelser til.


Mange tror at det er vanskelig å tapetsere , men det er faktisk både enkelt og veldig gøy. Her viser vi deg hvordan tapetsere ! Dessuten kommer du til å føle deg både stolt og fornøyd etterpå! Se filmen der Krickelin tapetserer soverommet sitt samtidig som hun forklarer hvordan man går frem.

Hvordan tapetserer man? Det finnes flere måter å tapetsere på. Men det finnes heldigvis også en enklere måte å tapetsere på. Legg gjerne opp arbeidet slik at du tapetserer mot den mørke delen av rommet.


Skjøtene vil da bli mindre synlige når du ser på veggen mot lyset. Kontroller at produktet ikke har synlige feil før tapetsering. Vi erstatter feilvarer, men ikke tapetseringsjobben. Med ordentlige forberedelser blir det lettere å male og tapetsere , og resultatet blir alltid bedre med godt forarbeide.


Sparkling er en viktig og vanlig del av forarbeidet, så gjør dette så nøye du kan. Sparkling gir en jevn og fin overflate å male på, og skal du tapetsere kommer tapetet til å sitte bedre. Ta hensyn til mønsteret på tapetet. Start så langt fra et hjørne at cirka en til to centimeter av tapetet går rundt hjørnet.


Standardbredde er cm. Baksiden vil sitte igjen på veggen og danne et godt underlag for videre tapetsering. Grunn med oljebasert heftgrunn og heng opp ny tapet. Ikke spaltbare tapet som sitter godt på veggen kan du gjerne tapetsere utenpå.


Vask overflaten på tapetet og gi det et strøk med oljebasert heftgrunn.

Et annet viktig poeng er hvis veggen har et sugende underlag. Uten et dekkende malingslag over, vil limeffekten bli svekket. Du kan gjerne tapetsere over en gammel tapetvegg, men bare hvis det gamle sitter godt og er slett. Eventuelt kan du etterlime løse hjørner og mindre gliper i skjøtene.


Er tapetet i dårlig forfatning, må det fjernes. Bruk derfor alltid vater og tegn opp en loddrett linje ca. Beregning av tapetlengde.


For at du skal ha nok tapet til veggen eller rommet du skal tapetsere må du beregne tapetmengden riktig. Her gir vi deg et eksempel på. Dette kan gå bra dersom det gamle tapetet har godt feste, men dette er det vanskelig å få kontrollert før det nye tapetet er limt fast, så det er for risikabelt. Den vanligste feilen er å tapetsere over gammel tapet. Det er bedre å fjerne all gammel tapet fra veggen.


Når du skal male en tapetsert vegg , må du først børste den ren og tørke over med en lett fuktet klut. Vevd tekstiltapet med innslag av jute, sjøgresstapet og lintapet må grunnes med Nordsjö Original Sperrehvit for å unngå at de krymper. Deretter følger du instruksjonene for maling av vegger under. Både i hvordan vi jobber, men også når det kommer til hvordan vi håndterer informasjonen vi samler om våre besøkende.


I denne teksten vil vi fortelle deg hvordan og hvorfor vi håndterer personopplysninger og informasjonskapsler på vår nettside, samt dine rettigheter og våre forpliktelser overfor deg som kunde. Mange velger å tapetsere helt rundt hjørner, og bruke én lengde som går fra den ene veggen og over til den andre i hjørnet. Men ifølge Støen blir dette aldri pent. Hjørner er sjeldent rette, og du risikerer at tapeten over tid vrir seg når veggplatene flytter litt på seg.


Mange strever med å fjerne tapet, men det er faktisk verdt å sjekke først om du faktisk er nødt til å fjerne tapetet du har på veggen. Det også lurt å sjekke om det går an å bare tapetsere over – om det er ny tapet du planlegger å legge på veggen. Jørgen Bodin hos Tapetgalleriet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg