fredag 25. august 2017

Praktisk matematikk småskolen

Matematikksenteret sin hovedoppgave er å lede utviklingen av nye og bedre metoder i matematikkopplæringen. En matteside for lærere. Her kan du finne enkle undervisningsopplegg som gir variasjon i undervisningen og eksamensoppgaver etter tema. Undervisningsopplegg som belyser spørsmål om planlegging av egen bolig og det å bo gjennom ulike praktiske øvinger.


Praktisk matematikk småskolen

Dekker kompetansemål i matematikk , naturfag, kunst og håndverk, samfunnsfag, norsk og utdanningsvalg. Ren matematikk fokuserer på matematikken i seg selv, og ikke på hva man kan bruke den til. Samtidig viser historien at matematiske oppdagelser som i utgangspunktet var av ren teoretisk interesse har hatt stor praktisk betydning, særlig innenfor topoligi og algebraisk geometri.


Vi måler tid i sekunder, minutter og timer. En time består av minutter og et minutt av sekunder. Fra desimalsystemet er vi vant med del av 1 eller del av 100. Minutter og sekunder er del av 60.


Dette skaper ofte noe forvirring. Hvordan kan vi få matte til å være mindre teoretisk og mer praktisk ? Du kan laste ned heftet gratis. Det inneholder regneeksempler og 2oppgaver med fasit. Tekstene og oppgavene er hentet fra dagliglivet og tilpasset voksne som trenger å lære praktisk regning på et grunnleggende nivå. Flere lykkes med matematikk ! Læreplan i matematikk fellesfag.


Så jeg spør derfor: Hvis over av elevene i en klasse har dårlige matematikkunnskaper, er det da elevene eller læreren feilen ligger hos? Metoden ble funnet opp av russiske Leonid Zankov. Han var lærer og psykolog med klare meninger om hvordan barn lærer best. I Russland undervises matematikk på hans måte, og det har vist seg effektivt. Småskolen jobbet med ulike brukonstruksjoner i miniatyr.


Algebra er et viktig verktøy for å utvikle evnen til å tenke logisk, finne mønstre og løse problemer som trenger en systematisk tilnærming. Dersom du tenker å studere matematikk videre, er det helt nødvendig å lære algebra. Siden tall er grunnlaget for all matematikk , er det viktig for deg å få en god tallforståelse. Elevheftene Tema A geometri og Tema B geometri inngår i en serie matematikkhefter som tar for seg ett hovedområde i faget om gangen.


Her kan du bla deg gjennom undervisningsopplegg, leker, pedagogiske triks og mye mer! Selskapslek - Hvem kjenner hvem best? Praktiske matteoppgaver i måling for 5. Bondekonen forklarer hvor mange liter melk det er plass. Det kan kanskje høres ut som fokus kun er på at elevene skal bli gode til å regne, men det er det absolutt ikke.


Praktisk matematikk småskolen

Matematikk er mye mer enn ren regning, og det er nettopp derfor jeg er så fornøyd med å bruke disse innføringene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg