onsdag 30. august 2017

Hvor lenge sover babyen på foreldrenes rom

Perfekt kokte egg hver gang, uansett om du ønsker de bløt,medium,eller hardkokt. Etter ni måneder ble forskjellene enda større: De som hadde lært seg å sove alene etter fire måneder, sov i gjennomsnitt en time og førti minutter lenger enn barn som fortsatt sov på foreldrenes rom. Studien viser også at foreldrenes beslutning om hvor barnet skal sove , får konsekvenser senere. Hvis hun setter gulp i halsen hører man ikke det inn på naborommet. Er jo ikke altid de gråter selv om de trenger oss.


Jeg vil ha mine barn på rommet til de er ett år, hvis de sover godt om natten og ikke våkner for mye. Mange sier at babyene sover mye bedre på eget rom , jeg vil tro de mener det forde de ikke selv hører barnet på natten. Men unngå å sove i samme seng, det medfører økt risiko for plutselig uventet spedbarnsdød.


Dersom barnet eller foreldrenes søvn ikke er tilfredsstillende, kan barnet gjerne få eget rom fra ett års alder. Ofte vil både barn og foreldre sove bedre om de sover i hvert sitt rom. Sovemedisiner for barn er ingen god ide, og bør unngås.


Wegge-Larsen mener det beste er om man kan etablere gode sovevaner før babyen er tre-fire måneder gammel. I denne alderen begynner babyen å bli bevisst på hvor den sover , hvor foreldrene er og hva som skal til for å falle i søvn. Da er det praktisk om barnet allerede kan sovne på egenhånd. Sover den lille på eget rom og isåfall hvor. I egen seng, vugge, eget rom , i deres seng?


Sove på foreldrenes soverom eller eget rom ? En del foreldre syns det er greit å ha barnet i egen seng, men på foreldrenes rom den første tiden. De vil da lettere høre om barnet har behov for noe på natten og barnet er lettere tilgjengelig for amming. Foreldrene sier at de slapper av og sover bedre på dette viset. Det vil kanskje gjerne gjelde babyer som sover på eget rom , da vil de ikke ha foreldrenes sovepust og sovelyder å orientere seg etter når det gjelder å skille mellom dag og natt.


Her gjelder det å finne ut hva som passer best, først og fremst for babyen , men også for dere som foreldre. Sover barnet greit på natten, gjør det ikke noe om det fortsatt trenger å sove lenge på dagen. Men en ettåring bør ikke sove mer enn maks tre til fire timer på dagtid. Sover barnet mye på dagen og lite på natten, bør man justere på dette, mener Fuglestad.


Noen får ikke sove hvis de ikke kan følge med på babyen , andre synes det er enklest å ha babyen på samme rom på grunn av mating på natten, mens andre igjen blir forstyrret av babyens lyder og mener det er best for hele familien at babyen sover på eget rom. De fleste flyttes jo over på eget rom etter hvert. Jeg har selv barn, og jeg ble helt matt av denne krybbedød masinga.


Så lenge man tar forhåndsregler så er det det viktigste. Slutt å kall andre for ting, det sier mye om deg. Det er ikke farlig å la barnet sove på eget rom fra de er baby så lenge det er i nærheten av foreldrenes rom , og sengen er sikret. Når babyen er 3-måneder kan babyen gjerne ligge på eget rom å sove. Dersom man bysser eller sitter på sengekanten når babyer er over måneder lærer de ikke like godt å sovne inn på egenhån fordi stimuli som barnet assosierer med innsovning ikke lenger er tilgjengelig sier han til Side2.


En tommelfingerregel er at det viktigste er at flest mulig i familien sover best mulig – ikke hvor de sover. Barnesykepleier, helsesøster og forfatter bak boken Sov godt, Karin Naphaug, er av samme oppfatning: – Jo lengre de ligger på samme rom som mor og far, dess verre blir det å få dem i egen seng. Barn sover best på eget rom. Finnes det en offisiell anbefaling for hvor lenge baby skal sove på samme rom.


Nå var det veldig populært å la baby sove på magen på tallet, så at røyk er årsaken kan vi ikke vite da det å sove på magen også gir økt fare for krybbedød. INGEN gjør idag, uansrtt hvor mye de røyker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg