torsdag 31. august 2017

Forskjell på oljebeis og oljedekkbeis

På utkikk etter oljebeis? Dekkbeis og maling beskytter begge bedre mot lysnedbrytning enn beis. Strukturen i treverket synes fortsatt godt ved bruk av dekkbeis. Den har kraftigere pigmentering enn beis, og lengre nedbrytningstid.


Det kan derfor gå lengre tid mellom hver påføring.

Den er også fin på flater hvor du ønsker å skifte farge. Jeg har ny bordkledning og velger oljedekkbeis fordi den trekker inn i treveket og samtidig gir glatt finish. Har du bordkledning som er mettet med maling, og vil ha ny farge eller dekke skikkelig, da velger du oljemaling. MAXBO hjelper deg med å forstå forskjellen mellom beis, dekkbeis og maling og finne ut hva som passer best. Tips om forskjellen på beis, dekkbeis og.


Maling ligger hovedsaklig som en film utenpå treet (og nytt tre utendørs bør grunnes med noe som trekkes inn før det males) Ja, det kan være vanskelig å se forskjell på maling og dekkbeis på en vegg, i alle fall hvis det ikke rer malt for mange tygge strøk med maling. Men man kan gjerne se forskjell på hvor slitt den blir etter noen år.

Se beste pris på Jotun Drygolin Oljedekkbeis (liter). Les tester og omtaler før du kjøper. Specs: Dekkbeis, Vegg, Utendørs, 9L,. Vet du forskjellen på oljedekkbeis , oljebeis og beis ? Ofte brukes det på hytter, for at de skal gå i et med naturen.


Selv om det hovedsakelig er maling og. Merk at TS skriver terassebeis og oljedekkbeis , mellom disse yttergrensene finnes oljebeis. Butinox Oljedekkbeis er en høykvalitets oljedekkbeis med ekstra god vannfasthet og lang holdbarhet. Dekkbeisen er meget vannavvisende har god vedheft til underlaget. Gir ingen fiberreisning på utvendig treverk.


Maling danner tykkere film enn beis og dekkbeis og gir en glattere overflate på treverket. Maling dekker og beskytter treverket best over ti enten det er olje,- eller akrylbasert maling. Intervallene varierer fra 5-år opptil år - forutstatt riktig forarbeid. Akrylmalingen Norsdjö One er etter mine begreper verdens beste eksteriørmaling.


Den holder på farge og glans og beskytter i opptil år, men kanskje selve rosinen i pølsa, i dette regnfulle landet, er at den tørker på en time og er overmalbar på to, reklamerer Mette Dahl.

Oljemaling behøver imidlertid ikke å være annenrangs. Mengden pigmenter er liten, og beisfargen fremstår kraftigere for hvert strøk som påføres. Oljebeiser (lasurer) har alkydoljer som bindemiddel. Fargen blir allikevel ikke like dekkende.


Har du allerede malt huset blir du nødt til å fortsette med maling, har du allerede beis på ytterveggene er det en mulighet til å gå over til maling. Har du nytt panel på boligen står du fritt til å velge. De nye vannbaserte langtidsmalingene har en mykere film, som ikke flasser på samme måte som oljemalingen.


Vi selger nå mer og mer av langtidsproduktene, og du kan bruke dem oppå flater som allerede er malt med oljebeis , oljedekkbeis eller oljemaling. Vannbaserte produkter med litt olje i gir det beste av to verdener. Når bør man beise – med tanke på årstid og vær?


Unngå påføring i direkte sollys, fuktig vær og ved lave temperaturer. Husk at det vår og høst kan være problem med duggfall etter lav temperatur om natten. Dette forlenger herdetiden og du bør drøye noen timer før du setter på plass møbler og tar terrassen i bruk.


Ulempen er imidlertid at levetiden er kort, fordi pigmenteringen er svak og derfor brytes trefibrene ne og man må opp på stigen ved hyppige mellomrom, minimum hvert fjerde år. Tjæralin er mye bedre da den holder bedre på fuktigheten i treverket siden inneholder trekjære. På grunn av trekjæren holder den litt dårligere på farven så hvis du bor ved sjøen kan du se forskjell etter en del år. Hvor stor forskjell dette innebærer er jeg ikke usikker på men det kan hende dette er marginalt).


Med oljedekkbeis får du lengre vedlikeholdsintervall enn med beis, det normale er fra til år. Husk å grunne ubehandlet treverk før du bruker dekkbeis. Maling er fullpigmentert og gir en helt dekkende film.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg