fredag 11. august 2017

Blåfugl sommerfugl

Arten er som navnet antyder den mest almindelige blåfugl i Danmark. Blot ikke på for våd bund. Sommerfuglen sortplettet blåfugl har skinnende, blå vinger med sorte pletter og sort kant bag på vingen. Dens vingefang er ca.


Nu findes den kun et eller to steder i Nordjylland og et sted på Møn.

Små blå sommerfugle flyver fra blomst til blomst og spiser. Se hjemmesiden fugle. Den liv er dramatisk kort. Denne sommerfugl er meget almindelig herhjemme og kan ikke forveksles med andre sommerfugle. Når den gnider forvingerne mod bagvingerne opstår en høj skrattende ly der skræmmer rovdyr væk.


Sommerfuglen flyver fra blomst til blomst og stikker sin lange snabel ned i blomsterne for at suge nektar. Hvis du kigger nærmere på en sommerfugl der drikker, kan du tydeligt se dens snabel.

Når sommerfuglen har tømt blomsten, ruller den sin snabel sammen til en lille spiral og flyver videre til næste blomst. Sommerfuglelarver af Almindelig Blåfugl lever af: Humle-sneglebælg, almindelig kællingetand eller harekløver. Almindelig blåfugl er den mest udbredt af blåfuglene, men svær at adskille fra de andre og mere sjældne blåfugle. Det er en skrøne at sommerfuglen ikke kan flyve, hvis man tager den i hånden så den derved risikerer at miste sit sommerfuglestøv (skæl). Det er dog ikke uden betydning for sommerfuglen , idet dyrets farve har betydning for evnen til at opsuge solvarme, gemme sig eller finde mage.


Hannen er smukt blå på oversiden af vingerne, mens hunnen er brunlig. Resten af tiden lever den som larve og puppe i en myretues dunkle dyb! Stige Ø især på kællingetand. Når larven kommer ud af ægget, gnasker den straks løs af plantens blomster eller blade.


Download gratis billeder om Sommerfugl , Almindelig Blåfugl fra Pixabay biblioteket på over 1. Så skal der terpes: Her er danske sommerfugle, som er gode at starte me hvis du vil være den lokale sommerfugle-ekspert. Magnus Vest Hebsgaard d. Beskrivelsen er senest. Artens larve lever på mange forskellige planter. Det er nok den blåfugl , som benytter flest værtsplanter i Danmark.


Arten er speciel ved kun at leve af knopper og frugter og kun sjældent blade.

Skovblåfuglens flugt er målrettet og rolig i et par meters højde, idet sommerfuglen følger løvhanget. Som blåfugl , admiral og sørgekåbe i farvens periodiske system ved hjælp af blot den mindste nektardråbe kan løfte jorden op som diadem. Sommerfuglen på fotoet er sikkert en hun, eftersom hunnen er lys grønlig, mens hannen er stærkt gul. Citronsommerfuglene flyver allerede fra starten af marts.


Langt græs med kløver og andet godt lokker blåfuglene til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg