torsdag 3. august 2017

Strikke pledd på rundpinne

STRIKKEFASTHET m dobbel perlestrikk med dobbelt garn på p nr. Sjekk strikkefastheten ved å strikke en prøvelapp. Har du færre m, skift til tynnere p. Her har vi strikket et teppe med armene på under én time.


Hvordan strikke med armene: Strikk pledd på én time. Lær å strikke sokker. I denne DROPS video viser vi hvordan man strikker glattstrikk fram og tilbake på rundpinne. Legg opp, snu og strikk glattstrikk frem og tilbake på en rundpinne. Du må også lese oppskriften i tillegg til å se videoen.


Rigmors unike stil er å kombinere ensfarget og flerfarget garn. På den måten blir det flotte tepper med mye liv, uten at mønsteret blir komplisert. Spesielt om man strikker resten av sokken med magic loop. Magic loop: En strikke teknikk der man strikker det man normalt ville strikka på fire pinner (votter, sokker, erme osv) på rundpinne.


Finner ingen oppskrift på pledd (ca 130x180) voksenstr. Har deilig mykt ullgarn med pinnestr 3. Pleddet skal være ensfarget i mønsterstrikk (ikke altfor vanskelig). Er ikke kjempeflink å strikke , så jeg kan ikke lage mønstret selv med tanke på antall masker ovs.


De mønster jeg har sett har pinnestr vært stor, gjerne eller 6. Du kan variere kantene på teppet, det letteste er å ikke strikke kastene vrid da får du en hullrad oppover kanten som dekor. Da må du strikke felleradene rett sammen, kast, rett sammen, rett ut pinnen Eller så kan du variere antallet du strikker før økning og felling, f. Da blir kantene litt mer solide og synlige. Strikk på rundtpinne. Når det gjelder tid er det mye som spiller inn. Det er ikke noe problem å strikke stort.


Hvis du strikker bare rette masker på rundpinne , får du glattstrikk. Dersom du strikker fram og tilbake på rette pinner, får du det vi kaller rettstrikk (eller rillestrikk). Hvis du ønsker å lage glattstrikk på rette pinner, må du strikke annenhver pinne med rette masker og annenhver med vrange masker. Pledd til restaurant, hotell og bar.


Rimelige priser og rask levering. Hos VEGA har vi samlet alt du behøver til uteserveringen din! Hva skjuler seg bak trenden? Levering på 3-arbeidsdager.


Hos Hobbii finner du et kjempeutvalg av kvalitetsr strikkepinner. Enkel og billig handel på Cellbes. Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter!


Det var vel ikke akkurat Nøstebarn som dikta opp å strikke rillestrikka tepper på denne måten. Er nok en gammel måte å strikke tepper på , jeg har strikka slike i årevis før jeg noensinne hørte om mor signe. Du kan heller ikke gå utfra at en nybegynner på strikking som er så blank at trenger tips til et basic teppe vet hva mor signe er. Da kan du strikke luer, halser, gensere og så videre uten å måtte sy det sammen etterpå.


Strikke pledd på rundpinne

Ser man nærme etter vises skjøtene i fargeovergangene. På avstand ses det knapt. Jeg syns ikke det gjør noe i et slikt type arbeid som dette.


Pleddet har et litt røft uttrykk og det blir bare forsterket av denne måten å feste trådene på. Jeg kan dessuten strikke i vei helt til nøstene er brukt opp, så skjøtene kommer vilkårlig. En kort forklaring på hvordan man strikker ermene inn på bolen. Pass på å ha de felte maskene mot hverandre når du strikker delene sammen, slik at ermene ikke blir vrengt. Det begynte med at jeg fikk lyst til å lage en lys pute med flettemønster, inspirert av et bilde jeg fant på den fantastiske bloggen Mias Landliv.


Etter mange forsøk på å skjønne halvpatent på rundpinne , gikk det plutselig opp et lys for meg! Siden noen har spurt, tenkte jeg at jeg skulle prøve å få det lyset til å lyse litt for noen andre også. Ja, du kan kanskje strikke sammen bolen og ermene, men da må du ta opp masker rundt erme-kanten på bolen og sørge for at du har likt antall masker der, som på ermet.


Jeg har ikke prøvd det selv, men det kan nok gå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg