tirsdag 30. juli 2019

Treverk eik

Treverk eik

Markedsledende sortiment i trevirke, og distribuerer effektivt over hele landet. Det jeg lurer på er hvor man kan få kjøpt plank av eik , lønn, ask, bambus, hasselnøtt og andre tresorter som litt finere møbler og gjenstander ofte kan være laget av. I floraer brukes ofte meters høyde som en grense mellom busker og trær. Enkelte treslag opptrer både som tre og busk avhengig av vekstforholdene. Billig treverk av solid kvalitet til gunstige priser finner du hos Byggmax.


Treverk eik

Med hobbyplater i ubehandlet eik får du enkelt flotte hyller og alt annet du vil bygge i solid treverk. Eik er et varmt og flott treverk som kan kombineres i de fleste innemiljøer. Den kan også behandles med ulike oljepigmenter for å tilpasse overflaten til ditt interiør.


Levers i et bredt utvalg av dimensjoner og profiler. Hyppigheten vil være helt avhengig av valg av type olje, type treverk og type bruk. Min kjøkkenbenk i eik oljes to strøk, én gang i året, med Finishing oil). For å sjekke om det er på tide med vedlikehol ta Dråpetesten.


En av våre spesialiteter er listverk i forskjellige treslag som eik , teak, mahogny og bøk. På lager har vi også stort utvalg i trelast og impregnert trelast. Fordi eik lett setter vanris, er det nødvendig å sørge for et skyggende underbestand av f eks hassel, lin lønn eller gran.


Kan ikke gå god for det per se, såvidt jeg vet er det ingen UV-filter i vanlig vaselinolje. Men vi har noe bjørk og noe eik som er ubehandlet fra fabrikk, men som er behandlet med vaselinolje i omlag år uten at jeg kan si det er noen mørkning av treet. Så noe demping av gulning må det vel sikkert være. KONTAKTPLAST som etterligner treverk kommer i en rekke realistiske design, farger og strukturer.


Treverk eik

Disse treslagene kan derfor brukes utendørs i en del sammenhenger. Vann er den beste tørsteslukkeren, men tørk alltid bort hvis du søler det eller annen væske på treverk – grundig. Tre og fukt er nemlig en dårlig kombinasjon.


Treet sveller hvis det blir utsatt for mye fukt, og dette kan gi stygge resultater i for eksempel gulvbordskjøtene, påpeker Per Otto Flæte hos Treteknisk institutt. Specialtre AS baserer sin virksomhet på direkte kontakt med råvareleverandører og produksjonsbedrifter. Plater og emner i bambus. Se nederst på siden tresorter for utvalg og priser. Blandingen av olje (vegetabilsk eller olivenolje) og eddik gjør at gammelt treverk raskt vil se bedre ut, fordi oljen tilfører fett til treverk som er uttørret.


Treverk eik

Eddiken hjelper til med å løse opp gammel skitt og voks. Eddik brukes derfor også til blant annet til vinduspuss), supplerer Augustin. Er det først lutet, kan det ikke endres tilbake.


Eik blir sort, bjørk blir grå, og treverket vil sprekke opp og vri seg. Det naturlige harpikset vaskes ut og overflaten blir ru med fiberreising, forklarer Line Augustin fra Alanor. Eik og bjørk må i tillegg blekes, og det vil være vanskelig å unngå skjolder og striper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg