torsdag 18. juli 2019

Planlegge hage tips

Planlegge hage tips

Skal du bygge, rehabilitere eller pusse opp? Nå har vi gode tilbud på fagbøker fra SINTEF. Se vårt utvalg og kjøp i dag. Veldig gode priser på Hage og utemiljø hos Bygghjemme. Find Tips on DownloadSearch.


Derfor bør du begynne å planlegge hagen så snart tomta er kjøpt. I første omgang handler det om å plassere huset riktig i forhold til sol- og vindforhold. Så må du begynne å tenke på hva slags hage du har lyst på.


Lagde du et moodboard til huset, kan du gjøre det samme til hagen. Hvordan planlegge ny hage. HAGEDRØHva som er den perfekte hagen for deg,. Som landskapsarkitekt får jeg mange henvendelser fra hageeiere som ikke vet helt hvordan de skal gripe det an.


I denne bloggposten deler jeg noen gode tips og strategier som vil hjelpe deg i gang. Det første du bør gjøre er å bo deg inn og bruke tid på å forstå stedet du skal anlegge hage på. Slik kan du også tenke når du skal planlegge hagen din.


I hagen kan du også tenke rom. Rom skaper spenning og gir ere bruksområder. Her kommer en oversikt over hvordan planlegge hagen og i hvilken rekkefølge det kan være greit å gjøre det.


TIPS : du kan benytte en del stauder som f. Disse vil legge seg utover kanten etter som de vokser. Vær oppmerksom på at planteduk begrenser staudenes vekst. Det er derfor lurt å fjerne litt av duken rundt staudene etterhvert som de vokser. Her kommer jeg med tips til hvordan du kan planlegge et frodig og spennende bed som.


Det gir deg en indikasjon på hvilke stauder du kan lykkes med i din hage. Mitt hovedarbeidsområde er Oslo, Asker og Bærum. Jeg drar helst til kunden, da føler jeg at de får mest valuta for pengene.


Planlegge hage tips

Belysning i hagen er et viktig punkt som ikke må glemmes. Forsøk å unngå skjøteledninger og synlige ledninger langs yttervegger ved å planlegge tidlig. Mange ønsker seg en varmelampe som kan gjøre det mulig å sitte ute på kjølige kvelder. Jeg er av den oppfatning at mykere lys gjør seg bedre enn sterkt lys. Det samme prinsippet gjelder egentlig også når du skal planlegge hagen.


Det er veldig greit å vite på forhånd hvor store mengder du trenger av det ene og det andre, hvis ikke blir det fort for lite av noe og for mye av noe annet. Dette kan du unngå ved å lage en tegning eller hageplan med riktige mål. Da er du garantert å unngå de verste tabbene, og å få en velfungerende og vakker hage. Men det finnes rimeligere løsninger.


Du kan ta med arkitekten på en befaring der dere går rundt i hagen et par-tre timers tid mens du noterer tips , råd og innspill på en blokk. Det kan gi god hjelp, og medfører ingen uoverkommelig kostnad. Med sver og er derfor egnet også på tykke grener.


Når mørket slår inn, slår denne seg på. Drives ene og alene på solcelle. Valg av planter er en viktig del av forberedelsene, men langt fra alt.


Vi avslutter med å planlegge en hage - steg for steg - slik at du får praktisert alle kunnskapene fra de tidligere modulene. I tillegg får du bonuser i form av smarte tips som du kan bruke i din hage for å skape det lille ekstra. I vinterhage selvfølgelig! Sistnevnte er et hvilested og.


Gi hagen en gjentagende form. Dette er et tips som går igjen hos flere som spesialiserer seg på hage. Både TV og media generelt, har satt et sterkere fokus på hage.


Personlig liker jeg en frodig hagestil , med et stilisert uttrykk. Tips om plantevalg, ulike typer hagerom , blomsterbed og jord. Gjør alt i hagen din enklere å vedlikeholde,. Under kommer noen punkter som kan være med på å sette sving på tankene. Sett deg ned og skriv gjerne ned stikkord på et papir, hent inspirasjon fra magasiner og nett, klipp ut og lim inn.


Hun har også gode hagetips til deg som har liten hage og sliter med å utnytte den. Har du en typisk lang, smal rekkehushage kan denne bli flott hvis den deles på tvers slik at man går gjennom flere rom i hagen. Lag en sti av grus, tråkkheller eller belegningsstein som snor seg gjennom hagen og ned mot det skjermede området. Feks en stenkant, eller en stor sten ute i bedet, eller en skulptur.


Planlegge hage tips

Eller møbler, det kan nesten ikke bli for mange benker og stoler i en hage , og de er strålende blikkfang i tillegg til å føre til at du bruker mer av hagen (fordi vi trekkes mot møblene og faktisk setter oss ned).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg