onsdag 17. juli 2019

Male taket grått

Male taket grått

Reserver ditt Hotell i Male online. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Maler du én vegg og taket i en annen farge enn resten av rommet, vil dette gi en spesiell geometrisk opplevelse – som endrer seg etter hvilken vegg som males. I barnerom er det lov til å slå seg litt løs, også i taket. Barn har jo et annet bevegelsesmønster enn oss voksne, – de er tross alt i full lek, gjerne oppne høyt og lavt.


Det er selvfølgelig mange måter å gjøre det på. Man kan male taket i samme farge som alle veggene, for et lunt og stilfullt hule-aktig preg. Eller man kan gå for en vågal kontrastfarge i taket , i spennende kombinasjon med en annen sprek veggfarge.


Man kan også eksperimentere med å la fargen strekke seg litt ned på veggen. Begynn med å male flaten nærmest veggen med pensel, siden den er vanskelig å komme til med rull. For å unngå skjøter må du alltid male i lysets retning, det vil si fra vinduet og inn mot midten. Er det flere vinduer i rommet, begynner du å male fra det vinduet som slipper inn mest lys. Mal hele taket uten pause, slik at overflaten blir.


Når passer det best å male tak og vegger i samme farge? Dette passer egentlig nesten alltid og i alle rom. Spesielt i de lysere nyansene, da er det i av tilfellene en god idé.


Unntaket er hvis rommet er veldig stort, er et oppholdsrom og du har en mørk farge på veggene, og da særlig hvis du har standard 2takhøyde. Men grått er ikke bare fint mot grått og hvitt. Gråfargen gjør seg glimrende til flere kulører.


Og du trenger ikke nødvendigvis å male en hel vegg for å ta inn fargene. Se hele hjemmet hennes her! Men det trenger absolutt ikke være hvitt, og man får en veldig mer gjennomført stil på hele rommet hvis man også maler taket.


De fikk malt overskapene og veggene i en mild rosafarge, mens underskapene ble malt grå. Med det hadde de håpet at overskapene skulle forsvinne siden de fikk samme farge som veggen. I stedet ble inntrykket voldsomt rosa, og mannen min syntes det ble litt for søtt. Valget falt derfor på å male kjøkkenskapene i grått , sier Synnestvedt. Se over taket om det er noen sprekker eller lampepunkter som skal flyttes hvor det er gamle hull.


Da tetter du igjen hullene med akryl, før du går i gang med å male , sier Sypriansen. Start med kantene – Når vi skal til og male tak , er det viktig å gjøre det samme som vi gjør når vi maler veggene. Det betyr at vi maler kantene først. Er taket høyere eller skråd kan du velge mørkere farger både i taket og på lister. Det vil gi en lunhet, og rommet vil ikke virke så stort.


Velger du en annen farge på listene enn på veggene eller taket , kan det oppleves som om listene deler opp rommet og lager et synlig bånd. Når takstein og metalltak er i god stan beskytter det huset mot regn, snø og vind. Og med riktig vedlikehold kan slike tak – også betongtakstein – leve nærmest for evig.


Fordelen med å male taket fremfor å legge nytt, er at det er enklere, mindre arbeidskrevende og langt rimeligere. Skal du male både vegg og tak i et rom, må du alltid starte med taket. Etter taket males veggene, mens innendørs treverk som lister, paneler og karmer males til slutt.


Sørg for å male vått-i-vått, dvs. Ifølge Klæboe hos Jotun beveger de litt mer fargevågale seg mot den grå -blå-fargepaletten, fordi disse fargene oppleves litt kjølige og røffe. De står også flott til materialer som stein og betong.


Male taket grått

Eksempel på slike fargetoner er Sink, Byge og Stengrå. Tips når du skal male huset. Det er ugunstig å male huset når det er for varmt. Mange utsetter slike prosjekter fordi de tror det krever eksperthjelp eller masse tid. Men å male tak inne kan være enkelt som bare det!


Har du en helg med litt lite å gjøre? Da kan du freshe opp hvilket som helst rom ved å følge disse stegene. Hvilket tak man har vil ha betydning for hvilken maling man bruker, og hva man må gjøre før man begynner å male taket. Malte og lakkerte takplater grunnes for god heft før de males.


Male taket grått

Plater belagt med plast- eller vinylfolie grunnes med sperregrunn. Mal taket selv – Kan du male vegger, kan du også male tak , sier Michelsen. Og som alltid er det grunnarbeidet som avgjør hvor godt resultatet blir. Etter en grundig vask der all mose og skitt fjernes, grunnes det med en spesialtilpasset grunning. TakSitt har for eksempel en egen grunning beregnet for takstein, og en annen for tak i metall.


Grått fungerer også bedre mot mørke møbler enn lyse eller mønstrede. Når du har fått en nøytral veggflate, kan du male små møbler eller tilbehør i en gråskala som passer. Grått passer godt til naturtonene og de beige fargene som har preget norske interiører de siste årene, tilføyer Kirsten. Malingen i taket er “vanlig” maling, men vi har tenkt til å male taket på nytt i en mattere maling.


Ang stein som kjøkkenplate så er det litt vasnkelig å si med tanke på resten av interiøret. Har en venninne som har hvitt kjøkken med hvit benkeplate og det er superlekkert! Taket bør være mørkere enn gulvet eller omvendt. Et mørkt tak trykker ikke nødvendigvis taket ned mot gulvet, det kan også løfte det.


Du kan male taket i en spenstig farge, eller tapetsere det. Da virker rommet som en boks, det gir en fengslende virkning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg