torsdag 11. juli 2019

Oslobunad lyseblå

Den bygger på samme prinsipper som andre bunader og drakter som er. Vi selger ferdige bunader, bunadsølv og bunadstilbehør. I tillegg driver vi med omsøm. Hårbånd til Lyseblå Oslobunad.


Oslobunad lyseblå

Det består av tre bomullsnorer trukket med ullstoff og har innslag. Stakk og liv kommer i lyseblå eller mørkeblå klede. Skjorten kommer i bomull.


Vesken kommer i samme kvalitet og farge som stakken. Bestillingsprosessen. Det kan velges mellom å ta mål selv eller komme til skredderen vår for å få tatt mål.


Skreddersydd etter dine mål! Gudbrandsdalen Uldvarefabrikk er vår leverandør på bunadsstoff, som består av 1 norsk ull. Våre bunader blir håndbrodert i Vietnam og montert i Norge. Inkludert i prisen er ferdig brodert og montert stakk, liv, skjorte, belte og veske.


Stakken er i lyseblå eller mørkeblå klede. Alle som bestiller sølv sammen med bunaden får rabatt på sølv. For 10ar siden skrev jeg : ” Bunad er for de fleste nordmenn et symbol pa lange tradisjoner og tilhørighet. Det er en festdrakt som brukes ved mange av de største. Beltestakk er den eneste bunad som kombinerer de gamle tradisjoner og individualitet av hver jente.


På den tiden brukte de. Kanskje bunad til jul? Vi har kort leveringstid. Trenger du tips til julegave? Pent brukt, nyrenset Oslobunad fra Steen og strøm, farge lyseblå selges.


Bunaden er uten skader og løse tråder. Den lilla er jo bare nydelig i fargene og Oslodrakten har fæle farger, jeg liker verken den lyseblå eller den svarte. Og for Norske Husflid (heller hva det heter) så er selv ikke den lyseblå som kalles oslobubad en ekte bunad - kun en drakt laget på 40-tallet av Steen og Strøm.


Oslobunad lyseblå

Vet ikke helt hva jeg gjør. Norges største presentasjon av bunader. Selv om noen velger bunad etter utseende, er vår erfaring at de fleste vil ha en bunad som de selv har geografisk. Bunadstoffet består av 1 norsk ull, produsert av Gudb.


Hun forteller også at bunaden har sett lik ut i alle år, bortsett fra noen små forandringer. Eriksen forklarer at dagens Oslobunad er klarere i fargen, og at den tidligere har hatt mer gråtoner i seg. Inspirasjonen til mønsteret er hentet fra Oslomarka. Lyseblå bunadsveske som snart skal få sydd på sølvlås.


Oslobunad lyseblå

Så leser jeg rundt og skjønner at 'alle' uansett er uenige. Oslobunaden #128525; Kun hos oss kan du prøve en Oslobunad med alt av tilbehør. Anne gjorde som 16-åring på 70-tallet, er helt utenkelig for Leonora.


Født og oppvokst i Oslo. Den lyseblå bunaden er uaktuell, den mørkeblå er grei, men har ikke falt pladask for den. Synes jubileumsdrakten eller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg