mandag 29. juli 2019

Eteriska oljor lavendel

Eteriska oljor är mycket koncentrerade och ska inte användas outspädda på huden. I hudvårdsprodukter är rekommenderad högsta dosering eteriska oljor. I aromaterapimassage kan en högre dosering användas. I parfymer används ca eteriska oljor.


I hud och ansiktsprodukter rekommenderar vi sammanlagt max eterisk olja. I så kallade ”rinse off” produkter dvs produkter som sköljs av tex.

Ekologiska eteriska oljor ångdestilleras eller kallpressas ur olika växtdelar för traditionell användning inom aromaterapi och parfymtillverkning. Oljornas kvalitet påverkas främst av ursprung, framställningsmeto jordmån, klimat samt skörd- och odlingsteknik. Det är många faktorer som ska samverka för att uppnå bästa kvalitet. Om en aromaterapeut fick ta med sig en enda eterisk olja till en öde ö skulle det bli lavendel , den mest mångsidiga av oljor som gör nytta i nästan alla sammanhang. Skulle ön vara befolkad och många behöva betjänas skulle valet bli detsamma, för lavendel gillas och tåls av så gott som alla.


Den eteriska oljan droppas i en aromalampa för att sprida doft och stämning till ett rum. Du kan även använda några droppar i hudvårdsprodukter, så som tvål eller schampo. Information om våra eteriska oljors egenskaper och hälsoeffekter baseras på erkänd litteratur och forskning.


Det ska bidra med en inblick och förståelse för deras funktion.

Frankrike producerar den finaste lavendeloljan. Många blandar ihop lavendel och lavendinblomster. En annen anvendelse av lavendel fra gammel ti var at kvinnene sydde tørkede blomster inn i hattene sine for å forebygge svimmelhet og kvalme.


Lavendelolja doftar aromatiskt och av blommor. Historisk bruk av lavendel i Norden. De har även välgörande effekt på huden.


Det är även vanligt att smaksätta olika sorters mat, dryck och godis. Tänk bara på att vara mycket försiktig med doseringen, någon enstaka droppe räcker långt. Blanda med måtta och sunt förnuft. Förvara oljorna svalt och mörkt, med korken ordentligt påskruvad.


Dewdrop som är den enklaste och därför billigaste av dem två doftspridarna som kommer med ett startkit. Den är gjord helt i en plast som inte kan frätas ner av eteriska oljor. Citrusoljor fräter annars på plast och därför ska man vara säker på att man använder en doftspridare som kan hantera eteriska oljor av god kvalitet.


Det krävs i regel bara ett par droppar för att uppnå effekt och som regel späds eterisk olja ut med vatten eller vegetabilisk olja. Stärka både kropp och. Oljorna måste alltid blandas ut i något annat för att inte verka för starkt, som till exempel en vegetabilisk olja.


De är flyktiga och avdunstar lätt, vilket innebär att de inte påverkar luktsinnet negativt. Oljorna bryts lätt ner i naturen och du som är doftallergiker kan fungera mycket bra med eteriska oljor.

På en flaska eterisk olja ska det stå ”1 eterisk olja” och helst också växtens vetenskapliga namn. Ett annat sätt är att titta på priset. Aromaoljor på en hylla i en butik har samma pris allihop, oftast runt €.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg