torsdag 6. juni 2019

Hvilken fisk kalles havets sølv

Hvorfor blir silda kalt ” Havets sølv ”? Gjenfortell sildas livssyklus fra egg til voksen fisk og begrunn hvorfor det er viktig at alle stadiene går normalt. Norsk sild omtales ofte som havets sølv. Fisken er verdenskjent for sin høye kvalitet og sin vakre, sølv -glinsende farge. Men historien om sild handler ikke bare om mat. Den handler også om kystkultur, tradisjonelt fiske, håndverk og råvarekunnskap.


Hvilken fisk kalles havets sølv ? Norge tillater jakt på en type hval. Easily share your publications and get. Hva heter det største?


Den kalles gjerne havets sølv som kan gjøres om til gull med gode penger i kassa til fiskere som er på rett plass til rett tid. Noen dager er bedre enn. Etter 10–måneder i ferskvann er laksen klar til å bli plassert i sjøen.


På dette stadiet veier hver fisk mellom og 1g. Før den settes ut i havet, må den gå gjennom en smoltifiseringsprosess. Denne prosessen gjør at fisken kan leve i saltvann, og kalles da smolt. Laksen vokser opp i merder som ligger i sjø og fjorder. Men veldig enkelt: De fleste flue­fiskere vil klare seg med flytende eller saktesynkende line og et lite utvalg imitasjoner av byttedyr (som gjerne kan kjøpes i egne fluesett for sjøørret).


Hvor er skorpionens giftbrodd plassert? I hvilken verdensdel lever letjevannbukken vilt? Du skal få av dæm som hæng ytterst, dæm e ferdig no konkluderer han til slutt, og rekker til meg en råskjæring som er akkurat passelig tørr og med den rette lukta. For detaljer om hvilke områder som inngår i hvilken sone, se artiklene om den enkelte bydel (avsnitt grunnkretser).


Det har jeg alltid visst. I tillegg til dette har man i dag funnet løse bergarter, rike på mineraler, på store havdyp, og man antar at sagnet om kverna som sto og malte salt på havets bunn har noe for seg – at det muligens også er mineraler fra disse kilder som har gitt havet dets saltinnhold. Bøndene langs kysten var som regel fiskere i tillegg til at de drev dyrehold og noen mindre åkerlapper som nok sjelden ble spesielt store på grunn av kyststrøkenes mer karrige jord. Som da vikingene dro til sjøs var det kvinnene som måtte ta over drift og ansvar for denne gården da havets sølv skulle håves inn. Bli med på jakt etter havets sølv – Vi opplever at grusen på elvebunnen, som er viktig for å skape gode gyteforhol skylles nedover elven.


Siden breddene av Nidelva i stor grad er steinsatt, erstattes ikke denne grusen naturlig. Over tid blir derfor gytemulighetene dårligere. Nå legger vi ut gytegrus på de best egnede områdene i elven.


Saltet og røkt sild ble eksportert, og er siden blitt en betydelig eksportvare for Norge. Du har sikkert hørt uttrykket silda - havets sølv. Fisk er verdsatt for den unike balansen mellom mikronæringsstoffer og vitaminer som vi trenger for normal metabolisme, kraftig mental aktivitet, velvære og humør. Fisk inneholder fra til proteiner og fra til fett.


Fettinnholdet i fisken kan deles inn i tre grupper: fettfattig (mager), moderat fett (middelsfett) og fettvarianter. Stråling er neppe aktuelt når det gjelder produkter som med letthet oppbevares i fryselagre, eller som forekommer i så store mengder at det er vanskelig og kostbart å gjennomføre bestråling. Men for en rekke vareslag som fisk , grønnsaker, kjøtt, frukt (særlig tørket frukt) og krydder, gir bestråling store muligheter.


Atlantis var frodig og vakker, befolkningen var rik og harmonisk og mange av beboerne dro ut i verden for å erobre land i Europa og Afrika. Ifølge myten hadde de et enestående tempel til ære for havguden Poseidon og et digert praktfullt kongepalass hugget ut i fargede steiner, med tak og vegger av gull, sølv og elfenben.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg