tirsdag 18. juni 2019

Våtromsmaling på våtromsplater

Spar penger - Finn Nettets Beste Tilbud! Dette kan brukes både i taket og på veggen, og også i dusjsonen hvis man benytter det på riktig måte. Kun skjøtene må sparkles. Han anbefaler å vaske grundig med forvask, fortynnet i henhold til beskrivelse på emballasjen.


Skyll deretter godt med rent vann og påfør en heftgrunning over hele veggen. Sparkle så skjøtene med våtromsparkel, og mal deretter minst to strøk med våtromsmaling.

Det er billigere å gjøre jobben selv, men feil kan bli kostbare på bad. Om det oppstår en lekkasje på bad grunnet slurvete håndverk, kan man blant annet få avkortning på forsikringen dersom dette er gjort for egen regning. Rørlegging, elektroinstallasjoner og membranarbeid skal alltid utføres av autoriserte fagfolk.


Jeg ville holdt våtromsmalingen unna dusjen ihvertfall. Ved vasking etc så er det ikke veldig holdbart i lengden. Utenfor dusjsonen er våtromsmaling helt fint, men maling på membran har jeg ikke noe særlig tro på. Spørsmålet er også hva som er under membranen?


Er det feks våtromsplater ala litex, wedi, tetti, etc så kan du ikke male.

De er pene, holdbare og gode baderomsfornyere. Har du i tillegg medlemskap el så får du gode rabatter i ulike butikker. Men maling på våtromstapet flasser etter kort tid. La deg inspirere av bildene nedenfor og se hvor fint du kan få det på ditt bad. LADY Aqua våtromsmaling inngår i Jotuns våtromssystem, er fuktbestandig og gir deg allikevel vakre silkematte våtromsvegger.


Det er også mulig å få slette vegger på en minst like fuktsikker måte ved hjelp av våtromsplater. Disse kan monteres direkte på stenderverket, og du slipper altså å bruke penger på Litex- eller BAC-plater. Før du går løs på malearbeidet, må du huske at våtrom krever malingssystemer med helt egne egenskaper. LADY Aqua inngår som en del at Jotuns godkjente våtromssystem, og er den eneste SINTEF Byggforsk godkjente våtromssystemet på markedet. Våtrom = våtromsmaling.


LADY Aqua kan brukes på vegger og tak, den er fuktbestandig og hindrer. Ved montering er det viktig å følge produsentens anvisninger, og å ha et jevnt underlag. Dersom man velger å male badet går dette bra.


Bruk maling som passer til underlaget det skal males på. Med LADY Aqua får du vakre silkematte våtromsvegger og du kan skifte farge uten spesielt mye innsats. Det gir deg muligheten til å skifte uttrykk og følge fargetrender på en helt annen måte.


En halvblank akrylmaling beregnet for vegg og tak i våtrom innendørs, av materialer som puss, betong og gipsplater.

Alternativene til fliser er mange og sluttresultatet kan bli vel så fint som med fliser. Det du skal være oppmerksom på er at malte vegger på bad er mindre holdbare enn fliser. Innhent flere tilbud.


Hvis noen skal utføre jobben for deg er det alltid lurt å be om pris fra flere. Bruk en tapetglatter med runde hjørner og stryk tapetet på plass. Hvis det er fliser på gulvet legges tapetet kant i kant med flisene og overgangen tettes med overmalbar våtromsakryl. Les også: gode råd når du skal pusse opp badet.


Det viktigste er at vegger vaskes skikkelig med kraftvask eller tilsvarende og eventuelt grunner slik at malingen hefter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg