fredag 21. juni 2019

Farger som passer til frostrøyk

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Malingsprodusentene setter sammen paletter med fint avstemte farger. Fargene har ulike navn, men ved siden av navnet finnes ofte en NCS-kode.


Den er nærmest som en hemmelig kode til å finne andre farger som fungerer fint sammen. Koden angir hvor på fargesirkelen en farge stammer fra.

Når den er kjent, er det lett finne farger som passer. Vi har Kontur som kontrastfarge på vindskier, karmer, dører etc. I mine øyne er Frostrøyk hvit, ikke grå. Sammenlignet med naboens hus i Helhvit, er den noe gråere, men ikke mye.


Vi beiset først med Skodde som kontrastfarge (denne er veldig lys grå), men det ble altfor lite kontrast, så vi byttet til Kontur som er noe gråere. En lun og lys gråligtone, - perfekt for den som ønsker seg en varm helt lys farge på veggen. Den rødlige undertonen skaper varmen, mens det grålige preget gjør den dempet i uttrykket.

Fargen kan oppleves ulikt på skjerm og vegg. Det gjør denne fargen til en perfekt kombinasjon til de blågrønne tonene som nevnes under, samt grønnaktige gråtoner og en mengde andre farger som tåler en skarp hvit kontrast. Unngå Chi inntil farger som Letthet, Egghvit og Bomull, da disse er langt gulere og hakket mørkere. Du har nettopp funnet den perfekte fargen på verdens fineste kalkmaling, men hvilke farger passer til ? Her får du tips til hva som passer sammen med noen populære farger på fargekartet Soft Minerals fra LADY Minerals Kalkmaling.


Jotun tilbyr nemlig ikke bare veldig fine farger i seg selv, men de er også flinke til å tipse om hvilke farger. Varme gråtoner oppleves som vennligere og mer harmoniske i vegeterte omgivelser. De inneholder gult og rødt som balanserer det skarpe lyset utendørs og dermed gir et lunere inntrykk. Dette er farger de fleste opplever som tidløse. De skal også passe til gulv, kjøkkenfronter og møbler.


Mange velger ferdigmalte vinduer og dører. Eggehvit passer til alt, men ifølge fargeeksperten gjør den altså ikke det. Det er en gulaktig hvit tone, som ikke står like godt til. Du bør også opplyse om hvilke farger du har på detaljer som lister, vindu, dør og tak. En mørk og dyp blåfarge.


Les mer om den og matchende farger link i bio.

Hvis du har rød takstein som er et naturmateriale og velger en farge som går en helt annen retning, så vil helheten bli feil. Se på hva du har før du velger fargen som er perfekt til huset ditt, tipser Henningsen. Dette vil gjøre fargevalget mye lettere for folk, og spare dem for tid.


Vi opplever ofte at kunder er usikre på hvilke farger som passer sammen med hovedfargen de har valgt, sier Mhedhbi, og fortsetter: – Grunnmuren bør for eksempel males i en farge som står i stil til omgivelsene, samtidig som den komplimenterer fargen på husveggen. Sterke farger skaper stor kontrast til naturen, naboer og andre omgivelser rundt huset. Tenk nøye gjennom husets plassering i terrenget, vil sterke farger passe inn? Hvis du velger sterke farger , er det viktig at du finner gode staffasjefarger som harmonerer godt.


Til årets sesong lanserer Jotun Optimal OptiWhite som er spesialutviklet for hvite hus. Malingen er basert på ny teknologi som hindrer at skitt fester seg til overflaten og har en suveren beskyttelse mot svertesopp, avslutter Sæther. Skap en fin helhet i rommet ved å velge riktig farge i taket.


LADY Perfection gir et perfekt, helmatt resultat, som står godt til veggene. Velg hvite nyanser som passer sammen med veggfargen, eller prøv en mørkere valør for et annerledes og spennende uttrykk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg