torsdag 20. juni 2019

Vedlagring ute

ZapMeta Tilbyr Oversikt fra Søkemotorer. Vedlagring i moduler Jeg har laget fem like stativer til oppbevaring av ved. De er satt opp ved siden av hverandre langs et gjerde, som moduler som er lette å flytte. Modulene har en bunn som løfter veden fra bakken, bakkledning av bord og et tak, slik at veden ligger tørt.


Veden kan fint oppbevares ute hele året. Ved utendørs oppbevaring elimineres også risikoen for innvendige råte- og insektskader. For å unngå potensielle skader på yttervegg er det viktig at veden ikke stables tett inntil kledning på yttervegg. Skal du lagre utendørs begynner du med å legge plast på bakken, for å unngå fukt nedenifra. Deretter legger du to parallelle bord som du stabler veden på.


Så må du sørge for å dekke til slik at veden ikke utsettes for regn ovenifra, og snø nedenifra og fra siden. Det ideelle er å lagre veden innendørs, da er du helt sikker på at den holder seg tørr hele vinteren igjennom, men dersom du ikke har muligheten til å lagre veden innendørs er det heller ikke noe problem å lagre den ute , så lenge du gjør det riktig. Vi har tidligere skrevet om prosessen fra felling av trær fram til du var ferdig med kløyving av kubber.


Men likevel er ikke jobben gjort. Har du nettopp felt trærne og skal stable den ute til tørk? Her er en oppskrift på det. Sag til alle lengdene. Hagearbeid eller avkobling?


Varier med alt fra utemøbler, griller og hagedekorasjoner til redskap og maskiner eller produkter for drenering og vanning. Får man levert rå ved må denne alltid oppbevares utendørs. Først og fremst er det viktig å sjekke at veden du kjøper er god.


Hvis du lagrer fuktig ved. Rå ved må lagres tørt og luftig utendørs under tak slik at vinden kan stryke. Ved lagring ute vil regnvann kunne renne inn i pakkene, og vanskelig fordampe i klosslagte pakker. Likedan vil plastpakkede pakker gi fare for kondens. Hvoir lenge vil dere anslå at man kan lagre kløyvd furuved ute ? Kommer til å bli lagret og dekkes til med plater eller presenning på toppen.


Trenger du plass til oppbevaring av uteputer og pled redskaper og blomsterpotter utendørs? IKEA har mange gode løsninger til veranda, terrasse og hage. Vinterlagring av campingvognen handler om å vite hva du driver med. En feil kan koste deg dyrt.


Det er det verste du kan gjøre. Det som da skjer er at fukt fra bakken stiger opp og holdes inne av presenningen. Samtidig vil man få en drivhuseffekt i solen som gjør det både varmt og fuktig.


Om natten blir det kaldt. Kulelagring var mye brukt tidligere og kan være et miljøvennlig alternativ til vanlig kjølelager. Røttene dekkes med et lag jord og isolerende materiale som halm. Gulrøtter kan også lagres stående ute i åkeren. De dekkes av et tykt lag halm og høstes gjennom vinteren.


En utebod er perfekt for å lagre redskaper og sportsutstyr. Du kan bygge uteboden uten å søke, og byggingen er faktisk unnagjort på et par dager! Har du for lite plass inne, kan du bygge mer ute. Plastfolien beskytter ikke mot fuktighet, kun mot tilsmussing.


For hurtig uttørking fører til tørkesprekk. Limtre som er blitt fuktig, må tørkes langsomt. Vedskolan - Information om ved och vedeldning.


Gör Det Självs läsare är fulla av goda idéer och kreativa lösningar till vardagens små och stora utmaningar. Vi har samlat fem riktigt bra förslag på förvaring av ved – både ute och inne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg