torsdag 6. juni 2019

Husregler kollektiv

Husregler kollektiv

Bjelde har bodd i kollektiv med alt fra to til åtte andre, noe hun har både gode og dårlige minner fra. Hun forteller at å flytte inn i kollektiv er en flott måte å bli kjent med nye mennesker på, dersom man flytter til et nytt sted. Man får på en måte en ny familie når man bor sammen med mange på en gang. Det å få et kollektiv til å fungere er en egen kunst, og en utfordring i seg selv.


Husregler kollektiv

Alle har sine egne vaner, og egne oppfatninger av hva som egentlig er greit og ikke. Likevel er det noen selvskrevne regler alle burde følge, om de har planer om å overleve noen år i kollektiv. For at alle skal trives er det viktig at vi tar hensyn til hverandre og holder det ryddig rundt oss.


Etat for boligforvaltning har egne husordensregler for våre boliger. Samlokalisering, miljøambisjoner og forpliktelser overfor huseier gjør det nødvendig med et sett med felles husregler. Husregler : for eksempel vask, rengjøring og ordensregler. Hvis man kjøper noe sammen til felles oppholdsrom, kan dette noteres ned i kontrakten, for å unngå at det blir uenigheter senere om hvem som eier hva.


Husregler kollektiv

Egne eiendeler som hver enkelt har tatt med i bokollektivet, kan også noteres ned om ønskelig. Frustrerende: Det er en stor fordel å ha gode oppvaskrutiner i et kollektiv. Vask og rydding av fellesområdet er gjerne en hyppig årsak til konflikter.


Dette kan dere løse ved å ha en vaskeliste over hva som skal gjøres og hvem som har vaskevakt den uken, sier Sandmæl. Når skal det være stille om kvelden? Bergsligata er Norges eldste kollektiv.


Da lå det en klar politisk orientering i huset, men denne har med tidens tann blitt noe utvannet. Pionerene som startet opp kollektivet kjempet mot blant annet EF og mot den nye veien som skulle gå gjennom Ila. I dag bor det rundt personer her i huset i alderen til 60. Bygger dyre ett-roms, men studentene ønsker rimelige kollektiv Dersom husleien reduseres med 1. Noen bor i kollektiv med venner de kjenner fra før.


Andre flytter inn i kollektiv uten å kjenne noen. Hvis du nettopp har flyttet til et nytt ste kan kollektiv være en fin måte å skaffe seg et nettverk på og bli kjent med nye folk. Mange har fester eller inviterer andre på besøk, slik at du også blir kjent med romkameratenes venner. Vi tilstræber en 50:kønsfordeling.


Traditioner og husregler. Vi er opmærksomme på, at tingene er som de er nu, i kraft af de personer der bor her, så tingenes tilstand står aldrig fast. ALMINNELIG RO OG ORDEN. Leietakerne plikter å respektere hverandres be hov for ro.


Rygning er forbudt på Løkkehus’ matrikel. Odense Kommunes rygepolitik). Der må ikke afholdes fester på Løkkehus. Beboerne skal respektere hjemmets formål og grundlag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg