fredag 28. juni 2019

Våtromsmaling på våtromstapet

Tenker å oppgradere badet litt, uten å bruke mye penger. Gulvet er flislagt, så den er grei. På veggene så er det en slags våtromstapet som sikkert er år gammel.


Våtromsmaling på våtromstapet

Er det mulig bare male over den våtromstapeten med våtromsmaling , eller må tapeten fjernes først? Hva er deres erfaringer med våtromsmaling ? La deg inspirere av bildene nedenfor og se hvor fint du kan få det på ditt bad. LADY Aqua våtromsmaling inngår i Jotuns våtromssystem, er fuktbestandig og gir deg allikevel vakre silkematte våtromsvegger. Har et stygt ba med grønt våtromstapet på gulv, og slitt blå og hvit vegg.


Badet skal fullstendig oppusses om ca. Noen som vet om man kan male våtromstapet , også inne i dusj? Hvilken maling anbefales? Kunne godt tenkt meg å få bort blomstrene på våtromstapeten på badet vårt.


Våtromsmaling over våtromstapet ? Hva slags maling kan brukes over våtromstapet ? Hele badet skal totalrenoveres innen et par år, men hadde virkelig gjort seg med en rimeligere oppussing før den tid. Du må ut med en drøy hundrelapp for en liter våtromsmaling. De fleste malingsprodusenter har egne våtromssytemer utviklet for å møte krav til vanntetthet og miljø i våtrom. Det er viktig å påpeke at bruksanvisning følges for at dette skal bli godkjent.


Bruk en tapetglatter med runde hjørner og stryk tapetet på plass. Hvis det er fliser på gulvet legges tapetet kant i kant med flisene og overgangen tettes med overmalbar våtromsakryl. Veggene har fått nye gipsplater som er sparklet og grunnet med to strøk våtromsmaling.


Våtromsmaling på våtromstapet

Dette har egentlig vært planen for veggene på badet, men jeg ønsker egentlig helt glatte vegger som er malte uten 80-talls stria. Deretter må det males to strøk med våtromsmaling. Dette er dog en krevende og komplisert oppgave som leverandørene av våtromssystemet ikke anbefaler helt uten videre.


Du må være skikkelig god på det du driver med for å få et godt resultat. Og det er heller ikke sikkert at produsentens garantier gjelder ved slike løsninger. En pålitelig våtromsmaling som tåler fukt er nødvendig. Pass ellers på å grunne godt. En liter rekker til sju - åtte m2.


Våtromsmaling på våtromstapet

Mal ihvertfall to strøk. Noen velger også å male flisene på badet. Bruk gjerne en våtromsmaling på toppstrøket. Du kan legge malingen på med en fin rulle. Malingen er akrylbasert og verktøyet rengjøres i lunkent vann.


Jeg har malt våtomstapet en gang,da brukte jeg våtromsmaling. Så i ett annet spørsmål at det er mulig å male på våtromstapet med en liten risiko. Livsfarlig på ba men ser fint ut. Personlig hadde jeg gått for fliser. Men våtromstapet er ikke særlig holdbart, særlig i våtsonene.


Våtromsmaling på våtromstapet

Dette kan brukes både i taket og på veggen, og også i dusjsonen hvis man benytter det på riktig måte. Velger du maling til bad finnes det et hav av muligheter, og ikke minst lekre fargekombinasjoner som skaper ditt helt unike baderom. Trenger du forandring, maler du over på et blunk! Har du fått med deg at LADY nettopp har fått en ny våtromsmaling ? Du trenger kun membran på gulvet, veggene skal bare tåle en skvett. Men mdf plater er ikke så lurt da de overhodet ikke tåler fukt.


Slå heller opp vanlig panel, og mal med våtromsmaling. Skal du på død og liv ha mdf, kan du benytte umalte, og male med foreslåtte maling i alle ender, også bak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg