tirsdag 4. juni 2019

Slett vegg sponplater

Velger du Arbor ubehandlede sponplater for vegg , kan du skape akkurat de rommene du ønsker deg. Dette er plater som er meget stabile. Du setter de enkelt opp selv, med det utstyret du har hjemme i verktøykassen. Våre sponplater produseres av en kombinasjon av bjørk og gran, som gir den beste kvaliteten.


Panel Trend Slett Vegg malt Ønsker du deg slette, malte vegger ? De virker slette på veggen ved normal betraktningsavstand. Da er du sikret et fint og slett resultat. Hvordan du går fram avhenger av hvordan underlaget ser ut når tapetet er fjernet. Hvis plateskjøtene er tette og fine og det ikke er noen andre store ujevnheter i sponplatene, kan sparkling være unødvendig. Men hvis veggen har store ujevnheter, må disse sparkles først.


Trenger ikke isolasjon mot lyd her fordi murvegg bak, men ser at det bli litt for omstendelig å få slett vegg med spon. Må vurdere å gå for ferdigmalte sponplater med panelmønster. Du får slike plater med slett mønster også.


Gjenta til veggen er slett. I de tilfeller der underlaget har store ujevnheter, må du påregne strøk. All sparkel kryper på underlaget, for å få en godt armert vegg må derfor flaten bygges opp med flere lag. Slik blir veggen godt armert og de siste ujevnhetene fjernet. Ikke fall for fristelsen og legg på ett tykt lag.


Vi anbefaler derfor at det brukes plater fra samme produksjon eller. Mål opp hele bredden på neste vegg , og tilpass platen så du er sikker på at den passer i bredden. Da kan du sette sammen platene på forhånd før du fester hjørnet til veggen.


Sponplater er et bevegelig underlag, så det er sjelden noe garanti, påpeker Tom Rune Bergestuen, teknisk fagsjef hos tapetleverandøren Borge. Men når det først er montert spon, er det noen ting som er viktig for å få et godt resultat når veggen skal bli slett og fin. Vi skal pusse opp stuen. Det jeg lurer på er hvilken duk som er best å legge på sponplater ? Har lagt glassfiberstrie på gipsplater før, det har fungert veldig bra.


Og bør det grunnes før man legger på duken? Sponplater har lett for å reise bust og få en ruglete overflate ved fukt og temperatursvingninger. For å få en slett vegg anbefales det å grunne sponplaten, for deretter å slipe ned fiberreisningen, før en legger armeringsduk over. Spesielt i skjøtene på veggplatene er armering viktig. Vi fører sponplater for en rekke bruksområder.


Sammenlign pris med oss! Arbor Malingsklar Klikk brukes i rom hvor det skal males og du ønsker en slett vegg. Platen kan benyttes i alle rom hvor det ikke stilles krav til fuktbestandige materialer (Klimaklasse 1). Norges første hus oppgradert.


En forgrunnet, overmalbar og umønstret duk som gir et vakkert, slett resultat på vegger og tak i tørre rom. Perfekt for tapetsering og ved bruk av fiberduk og maling for slett vegg. Jotuns Slett Vegg er en tynn duk som festes etter to.


Nå trenger du verken gips- eller sponplater for å få slette vegger : Endelig finnes det veggplater som er ferdigmalt i ulike trendfarger. Forestia Vegg 3-V standard mm veggplate med spesielt miljøvennlige egenskaper. En overflatebehandlet plate beregnet for tapetsering, som gir rene, glatte vegger. Sponplater må tapetseres og males, men å male en tapetkledd vegg er jo himmelriket i forhold til å male panel.


I tillegg er tapetmaling mye billigere enn panelmaling. Smartpanel Trend er helt slette ferdigmalte vegger i delikate farger. Mulighetene er mange og fargene kan lett kombineres - enklere blir det ikke. Jordfarger, pasteller - og sterke farger for de som tør.


Fargene er utviklet i samarbeid med interiørstylist Signe Schineller. Har kjøpt inn sponplater til veggene på stuen, hvor alt er nå revet ned. Kjøpte en rull med veggfornyer etter å ha lest positive tilbakemeldinger på den, men er fortsatt usikker på om sponplatene kommer til å leve for mye som gjør at det sprekker opp o. Taket skal byttes senere en gang, er per dags dato takess-plater. Bruk veggplatene fra Walls2Paint om du vil ha en slett vegg uten å sparkle eller slipe. Husk å at veggplatene må akklimatiseres før de brukes - og de bør derfor ligge i romtemperatur i minst døgn før de settes opp.


Men jeg har lest veldig mye forskjellig om at sparkling og sponplater er en dårlig kombinasjon da det ofte sprekker opp - spesielt hvis man ikke har limt sammen sponplatene. Målet er å ende opp med en slett vegg , så det jeg lurer på er egentlig hva slags alternativer jeg har for å få til dette nå? Sponplater tåler mye mer enn gipsvegger, særlig når det kommer til slag, og ikke trenger du å sparkle dem heller, sier han.


Walls2Paint monteres enkelt rett på den gamle veggen eller i stenderverket, med minimum millimeter klaring mot tak og gulv.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg