torsdag 27. juni 2019

Tapetsere hjørner mønster

For perfekte hjørner , må du kutte tapetet i hjørnene, ellers er du garantert trøbbel med at tapetet vrir seg i hjørnene, og det blir sjeldent fint. Du kan selvsagt bruke en vanlig tapetkniv (husk å alltid ha skarpt blad), men en tapetkniv for hjørner er gull verdt. Da får du perfekte kutt nøyaktig som de skal være, hver gang. Vanligvis har tapet et mønster som krever at du tar hensyn til hvordan du plasserer lengdene.


Her finner du mange gode tips og råd om hva du bør gjøre når du skal tapetsere i hjørner , over vinduer og dører, samt rundt stikkontakter og lignende.

Fortsett tapetseringen til du når enden på veggen. Bruk en god tapetkniv og støtt gjerne med sparkelen når du skjærer. Skal du fornye et hjem, er tapet en effektiv og kreativ løsning. Her har vi laget en liten guide for deg som ikke har gjort det før, eller som vil ha en liten oppfriskning på hvordan det gjøres.


Mange velger å tapetsere helt rundt hjørner , og bruke én lengde som går fra den ene veggen og over til den andre i hjørnet. Men ifølge Støen blir dette aldri pent. Hjørner er sjeldent rette, og du risikerer at tapeten over tid vrir seg når veggplatene flytter litt på seg.

Flere malertips fra Jordan. Tapetsere - ster for steg. Bjørg Owren og Fred Syversen demonstrerer tapetsering i hjørner. Her er trikset for å unngå vridde pølser i hjørnene.


Så snakker vi litt om hvordan man kan få en vegg med glassfiberstrie helt rett og klar for tapetserng. Kristin Bjørnvik fra Borge viser for eksempel frem Borges smarte renoveringsduk. Du spør om tapet i overskriften,men nevner malerstrie i spørsmålet. Er det strie som skal overmales,kan du godt bare renskjære hjørnet eller benytte akryl.


Når dette males,vil hjørnene dine bli helt perfekte. Best resultat vil du få ved å renskjære og mette hjørnet med maling. I hjørner , som nesten aldri er helt rette, kan det være spesielt utfordrende å få mønsteret til å passe, så der får du bruk for eksperthjelp. Fri fra jobb, masse tid (som man må ha om en skal tapetsere ) og veggene er klargjort gjennom nitidig helge- og kveldsarbeid i forkant.


Det er ikke vanskelig å sette. Ikke start ved å tapetsere hjørner først. Nei, du skal ikke starte tapetseringen ved hjørnene, men har veggen dør eller vindu, bør du starte jobben der.

Da unngår du mye unødig arbeid. IFI ((Informasjonskontoret for farge og interiør) er også benyttet som kilde til saken. Vi viser deg hvordan du tapetserer både innvendige og utvendige hjørner , hvordan du får tapetsert bak radiatoren og hvordan du får mønsteret til å sitte rett når du tapetserer, slik at ingen kan se at det er snakk om forskjellige tapetlengder.


Du kan også lese om hvilke verktøy som er uunnværlige når du skal tapetsere. Når du tapetserer mer enn en vegg, kan det bli litt vanskelig å tapetsere hjørner. Vi bestemte oss derfor for å snakke med noen dekoratører for å få tips og triks om hvordan du skal tapetsere hjørner.


Vi viser dig, hvordan du tapetserer både indvendige og udvendige hjørner , hvordan du får tapetseret bag radiatoren og hvordan du får mønstret til at sidde snorlige når du tapetserer, så ingen kan se, at der er tale om flere forskellige tapetbaner. Hjørner er ikke alltid rette, så dette kan gjøre tapetsering mye vanskeligere. Med denne nye tapettypen er det en enkel sak å tapetsere. Legg først opp tapetlim.


Faktisk er det nå en enkel sak å tapetsere , også selv om du må rundt hjørner , bak rør og tapetserer med mønster. Husene våre er tilsynelatende i lodd og vater. Men ofte har nøyaktigheten likevel sviktet.


For tapet, spesielt i mørke farger, vil det likevel være lurt å grunne med en tilnærmet lik farge for å unngå at skjøten skinner gjennom. Dobbelte hjørner Hvis rummet har skjulte rør eller fremspring efter en fjernet skillevæg o. Bruk en lim som holder godt (tapetet vil helst slippe sånne hjørner vet du), jeg bruker av og til våtromslim i hjørnene. Få remsen til å henge stramt og godt over listen og godt inn mot veggen på sidene.


Jeg er enig med prx99 legger alltid rundt hjørner , og retter opp ved behov. Har aldri hatt problemer med det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg