onsdag 21. august 2019

Kjennemerke bil

Skriv inn registreringsnummer og sjekk informasjon om blant annet frist for EU-kontroll, kilometerstan utslippsinformasjon, motor, vekt og dekk. Det er to rader, med bokstavene øverst og tallene nederst. Også her er den smale varianten klart mest utbredt.


Skal bilen vrakes, ikke brukes for en lengre periode eller du av andre grunner ønsker å avregistrere kjøretøyet, skal skiltene leveres til en trafikkstasjon. Sjekk hvor i landet skiltet kommer fra.

Prøveskilt (dagsprøvekjennemerker) får du kjøpt på trafikkstasjonen og koster 3kroner per dag. Du vil alltid få ny bokstav- og tallkombinasjon på grunn av faren for svindel. Veteranbiler ( biler eldre enn år) kan beholde samme registreringsnummer.


Meld skiltet tapt til politiet. Ta med deg utfylt tapsmeldingsskjema (PDF) når du skal melde skiltet tapt hos politiet. Skjemaet vil bli attestert av politiet.


Alle registrerte biler skal ha nummerskilt foran og bak.

I Norge bruker vi nå to bokstaver, etterfulgt av et femsifret tall. Og har du god hukommelse, da kan du også lære deg hvilket fylke og trafikkstasjon bilen er førstegangsregistret i. Det er ikke mulig å bestille ekstra skilt til sykkelstativ. Skal du kjøre med sykkelstativ hvor skiltet på bilen dekkes, må registreringsnummeret være godt synlig på annen måte.


Merkingen av bilens registreringsnummer skal være i sort på en holdbar bakgrunnsplate. Bakgrunnplaten må være hvit eller aluminiumsfarget. Skal du selge bilen din, må du huske å fjerne knytningen til det personlige bilskiltet. Du beholder rettigheten til det personlige bilskiltet og kan bruke det på en annen bil. Du har rettigheten i ti år.


Det betyr at ingen andre kan søke om dette bilskiltet i den perioden. Man kan gjøre oppslag på alle typer regisrerte kjøretøy og SMS-tjenesten forteller om kjennemerke , bilmerke, navn på eier og bostedskommune for eier, når kjøyretøyet sist ble godkjent og når frist for neste gang det skal inn til periodisk kjøretøyskontroll, eventuell skyldig årsavgift og omregistreringsavgift. Kolonnene siffer og siffer viser det siste registrerte skiltet sammen med årstallet for registreringen. Merk at disse tallene er veiledende og ikke kan anses. Biler med personlig kjennemerke beholder også sitt egentlige kjennemerke , og ved kjøring i utlandet anbefales det at man setter på disse i stedet.


Utenlandske kjennemerker i Norge Vi tenker her ikke på biler som midlertidig befinner seg i Norge, men på biler som er registrert på norsk område med utenlandske skilter. Finn eier og annen informasjon om biler og andre kjøretøy Finn eier av kjøretøy ved bruk av registreringsnummer.

Vi gir det svar i løpet. Et kjennemerke for motorkjøretøy, eller bilskilt, er en plate med en kombinasjon av sifre og eventuelt bokstaver som tjener til identifikasjon av et kjøretøy. Tegnene kan være preget, malt, klebet eller heftet på merket. Oppgi kjennemerke under melding til selger i slutten av bestillingsprosessen (nederst på siden der du legger inn navn og adresse). Bil Nummerskilt Nummerskilt, kjennetegn for biler , gjerne kalt bilskilter, har fastsatt størrelse og form.


Skiltet følger kjøretøyet. Kjennemerker produseres en gang pr uke. Statens vegvesens trafikkstasjoner og enkelte bilforhandlere utleverer kjennemerker gjennom et elektronisk system. Om du skal ha tak i en nummerskiltholder, finner du det hos BilXtra.


Nummerskiltholderne kan du enkelt montere på bil , henger og traktorer, og fåes i flere. EU har innført nasjonalitetsmerkene som en integrert del av nummerskiltene , hvor de er plassert i en blå stripe i skiltets venstre kant, under det enkelte lands nasjonalflagg. Biler som innvilges personlig kjennemerke vil fortsatt være tilknyttet et vanlig kjennemerke , blant annet av hensyn til toll og avgiftsberegning og eventuell bruk i utlandet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg