tirsdag 26. mars 2019

Hvordan legge papirtapet

Du kan fint legge tapeten selv. Får å få best mulig resultat er det noen ting å tenke gjennom på forhånd. Det er viktig med godt grunnarbei være godt forberedt, og nøyaktighet og tålmodighet. Det er mange som tenker at å legge tapet er en vanskelig oppgave.


Heldigvis får du i dag fibertapet, eller tapet med fiberbakside, som gjør hele jobben mye enklere. Når disse settes opp rulles lim direkte på veggen, og så legges tapetet tørt på – i motsetning til papirtapet som skal fuktes. Dersom du skal legge ny tapet, kan det i enkelte tilfeller gå helt fint å bare tapetsere over den gamle.


Om tapeten sitter godt til underlaget, går det faktisk i de aller fleste tilfeller helt fint å bare legge ny tapet over, forklarer eksperten. Jævelskapet sitter veldig godt, nemlig, og jeg vet ikke helt hvordan det er lurest å gå fram. Planen var opprinnelig å rive tapet, sparkle (helsparkle), male over. Dette her er ren papirtapet. Legg tapeten på gulvet eller et bor fukt med svamp, brett hjørnene sammen, vent 5-10minutter.


Hvordan legge papirtapet

Smør lim på veggen, en bredde om gangen. Begynn gjerne over døra. Legg neste kant i kant, men legg den på midten,(ikke øverst) press tapeten med hendene mot skjøten, også opp og ned. Slik blir det ikke skjevt.


I dag fås takpapp med selvklebende overlapp, så nå kan du selv enkelt legge pappen og samtidig være helt sikker på at det blir tett. Her vil fagmannen vise hvordan du legger den selvklebende takpappen på et undertak av vannfast kryssfinér. Takpapp er relativt billig, sammenlignet med andre taktyper. Prisen for takpapp på enkelte tak kan dog variere en del, alt etter hvilken type takpapp du velger å legge , og hvordan du velger å legge taket med takpapp.


Det kan være flere arkitektoniske vurderinger å ta høyde for når du skal velge å legge takpapp. Et hus på ca 1kvm, to etg relativt firkantet hus, med grusom papirtapet fra tallet. Har hørt at det beste resultatet er å legge rehabiliteringsgips rett på tapeten, for så å sparkle, pusse og male. Har aldri gjort dette før, eller noe innenfor samme gate, men er god på maling. Her ser du en grunnleggende innføring i hvordan du legger mikrosement selv.


Merk at metode og blandeforhold kan variere avhengig av leverandør og bruksområde. Mikrosement gir et tøft og originalt preg på baderommet. Underlaget må være tørt, slett og stabilt.


Finn ut hvordan du kan dele nettverksskriveren. Hvis skriveren har statusen frakoblet, ser du her hvordan du kan endre statusen for en skriver til tilkoblet. For å legge til en logo på kundenes fakturaer, går du till Branding-appen. Der kan du legge til et bilde på tre steder.


Her følger en enkel beskrivelse av hvordan du skal gå frem. Les alltid produsentens monteringsanvisning og følg denne dersom avvik fra beskrivelsen vår. Les også: Lette tak er ideelle for moderne funkishus. Det er nyttig å raskt kunne legge til et vannmerke, men det åpnes flere muligheter hvis du kan legge til bildet og andre objekter.


Sette inn eller endre et vannmerke. Legge til et vannmerke som viser at dokumentet er et utkast. Hvordan legge parkett. Woodloc-systemet låser bordene. Her viser vi hvordan man legger laminatgulv - og du finner nyttige tips og råd for montering.


Noen laminatgulv kommer med underlag, og kan da legges direkte på gulvet, om ikke må du velge underlag. Tenk på hvilken retning du vil legge det nye gulvet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg