tirsdag 26. mars 2019

Materialer til skigard

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Alle materialer til vår skigard er av gran, untatt materialer til trykkimpregnering, er av furu. Standard høyde m. Andre høyder leveres etter avtale.


Avstand mellom skiene i ferdig montert skigard er ca. Skiene blir så sortert og lagt til tørking. Granstauren er senvokst og kommer fra karrig skog høyt over havet. Stauren tas fra nedre del av små grantrær som vokser i høy skog, og er derfor spesielt hard og motstandsdyktig mot råte. Det er en vakker, miljøvennlig og kulturhistorisk utsmykkning til din eiendom, og det varer i utallige år.


Alt til faste priser. Skigard er noe mer enn et vanlig gjerde. Impregnert skigardstaur er også et alternativ, skigarden mister noe av det tradisjonelle preget men står stødig. Ved bruk av ståltråd til sammenbinding er det mulig å lage en skigard som er tettere med skier enn ved bruk av viersveg til sammenbinding, anbefales der skigard lages for hindre innsyn. Byggforskserien fyller år i år, og vi har i den anledning funnet fram anvisningen om skigarder, som ble laget til 40-årsjubileet.


En skigard er et gjerde som består av skier (kløyvde trestammer) lagt på skrå på surringer om staur satt parvis ned i bakken. I vår skigard benytter vi klyvde skier av rundstokk. Tettheten mellom skiene kan lettest beskrives ved at en voksen person har mulighet til å legge handa si mellom skiene i skigarden. Materialer for skigardsselvbyggeren kjøpes hos Romeriksskigard. Med på kjøpet får du også rådgiving under hele din byggeprosess!


Med års erfaring leverer vi skigard i toppkvalitet. Detti er ekte håndverk. For frakt av materialer og mannskap er. Virke til skigard med impregnert staur, eks.


Vi setter opp, reparerer og vedlikeholder skigard. Har du bildet, så har vi den perfekte rammen! Se vår nye bok med bilder, råd og veiledning for oppsett og vedlikehold av skigard. Fra gammelt av var dette en mulighet til å lage gjerder uten å benytte ståltrå spiker, skruer og lignende.


Men Bjørnstad opplyser at rundt prosent av skigardene han leverer, er til bolighus. Vi leverer mer skigard enn noen gang før til Vestlandet. Der var skigard mye mindre vanlig enn på Østlandet og i Trøndelag, sier han.


Så, hvor lenge kan egentlig en skigard vare? Det avhenger blant annet av jordsmonn, klima og hvilke materialer man. Valdresskigard selger alt du trenger - så våre priser her. Skive granstaur, kobberimpregnert staur (grønn eller brun), vier, ståltråd og fjellfeste ved boring i fjell. Han har orden på fagterminologien, og forklarer ord vi bør kjenne til , som sveig, vidje og vidjebinding: – Vidje er egentlig lavtvoksende trær eller busker av visse sorter.


Vidje og sveig brukes ofte synonymt om seige greiner som kan bøyes og knytes til ringer. Sag hjelper deg med ferdig montert skigard. Du kan også få materialene levert og hjelp til å komme i gang med å sette opp skigarden selv.


Det vanskeligste er å skaffe staur og skive som skigarden lages av. I tillegg til kvist til oppbinding, hvis du vil lage en skigard på den riktig gamle måten. Her bruker vi ståltrå som er både enklere, raskere og mer holdbart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg