torsdag 14. mars 2019

Olika textilier

Olika textilier

Nedanstående är ingen fullständig lista på textila tekniker, men tar upp de viktigaste. Detta är en lista över fibrer som används för att tillverka textilier. Naturfibrer kommer antingen från växtriket och är då främst uppbyggda av cellulosa, eller från djurriket och består då främst av proteiner. Tyger i olika kvalitéer, så som lin och bomull, mönster, ränder och enfärgade varianter kan alla kombineras för att skapa en unik helhet.


Olika textilier

Svenskt Tenns textilavdelning – såväl i butiken som online – rymmer en mängd olika textilier med olika uttryck och användningsområden. Stora mängder kemikalier används i hela processen vid tillverkning av textil. Textil med olika användningsområden.


Till exempel används bekämpnings- och gödningsmedel vid odling av bomull medan syntetiska material framställs på kemisk väg från olja. Olika typer av kemikalier behövs vid spinning, vävning eller infärgning av tråd och tyg. Våra produkter i tekniska textilier levereras till kunder över hela världen, med väldigt olika behov, från arktiska områden till tropikerna. Tänk på att alltid läsa igenom hela bruksanvisningen i förpackningen innan du börjar färga dina textilier.


Olika textilier

Oavsett om du väljer att färga dina textilier i maskin eller för hand så finns det olika sätt att skapa mönster. Väljer du att färga för hand så går det att använda sig av en teknik som heter ” Dip dye ”. De har värmt familjer, inrett hem och skyddat möbler och människor. Men nu utvecklas nästa generations textilier , de smarta textilierna som kommer revolutionera våra liv.


Vad innebär de olika miljömärkningarna på våra textilier ? Vilka olika märkningar för miljövänliga och hållbara textilier finns det och vad står de för? Gardiner och skenor för upphängning måttanpassas till dina lokaler. Det ska vi reda ut här. Flera av lösningarna använder skenor som kan monteras i såväl tak som på vägg och går att få i raka eller böjda former. Gardiner kombineras med fördel med olika typer av belysningar och andra ljudabsorbenter.


Olika textilier

Att tvätta kläder och textilier på rätt sätt kan spara både pengar och miljö. På den här sidan kan du slå upp vad olika tvättsymboler betyder. Klicka på tvättsymbolen du vill veta mer om. Vi har ett stort utbud av olika textilier , kläder och profilkläder för alla väder och situationer! De skapas av väverskornas kunniga händer i ateljén i Borlänge.


Med färg, material, teknik och känsla skapas textilierna för ett specifikt rum. De olika tvättmedelstyperna passar för olika textilier. När du använder våra tvättmedel behövs varken mjuk- eller sköljmedel. Svanenmärkningen och EU Ecolabel (även känd som EU-blomman) (se avsnitt sidan 22) och med EU:s EU-GPP-kriterier (kriterier för miljöanpassad offentlig upphandling) för textilier. De beaktas även i olika nationella guider för miljöanpassad offentlig upphandling (se avsnitt sidan 19).


Om du vill veta mer om miljömärkning av textilier , kontakta oss gärna. Du hittar vår kontaktinformation till höger. Syftet är att höja kunskapen om miljöpåverkan i alla led från det att kläder och textilier produceras, säljs, används tills de återvinns och slängs.


Bland föremålen dominerar textilier som på olika sätt har ingått i inredningarna i rummen i slottet, t ex vävda tapeter, möbel- och sängklädslar, täcken, gardiner, orientaliska mattor. I textilsamlingen ingår också en del klädesplagg, bl a västar, frackar, ordensdräkter, uniformer och karuselldräkter. Särskilt de liturgiska plaggen brukar finnas i flera uppsättningar, med olika liturgiska färger avsedda för olika delar av kyrkoåret.


Ansvaret för kyrkotextiliernas vård och förnyelse åligger en av kyrkvärdarna, även om det praktiska omhändertagandet i större församlingar sker av anställd personal.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg