tirsdag 19. mars 2019

Trykkimpregnert terrassebord behandling

Trykkimpregnert terrassebord behandling

Sjekk ut terrassebord trykkimpregnert. Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Her finner du noen av markedets mest eksklusive varianter. Olje bør påføres årlig.


Slik gjør du det: Rengjør trykkimpregnert treverk godt ved bruk av terrasseskrubb eller terrassevasker før du setter det inn med olje. Beise NYTT trykkimpregnert terrassegulv. Denne bruksanvisningen gjelder for trykkimpregnerte furugulv på terrasser.


Tidligere ble slikt gulv behandlet med oljer, men i de senere år har TREBITT TERRASSEBEIS overtatt som behandlingsmetode. Våre terrassebord består av furubord som er trykkimpregnert mot råte, sopp og treskadende insekter. Betydelig lengre levetid. Nesten alt av terrassebord i dag er laget av trykkimpregnert furu, så her er det små forskjeller når det gjelder behandling. Terrassebeis er uansett det beste valget for pleie her.


Trykkimpregnert terrassebord behandling

Ikke kjøp det aller billigste terrassebordet, det sprekker mer opp. Impregneringen bidrar til at terrassebord får økt levetid. Den nye generasjonen trykkimpregnering er både krom- og arsenfri. Vi hverken beiser eller oljer, og er ekstremt fornøyd med dette valget. Trykkimpregnerte terrassebord kan benyttes på alle typer gulv utendørs.


Vi har en diger terrasse, bygget i ordinært norsk trykkimpregnert trevirke i uvanlig dimensjon. Du kan lese om terrassebygging her, trematerialene er forøvrig sponset). Hvis du har satt opp et trykkimpregnert gjerde på våren eller forsommeren, kan du vanligvis male det mot slutten av sommeren. Selv om dagens malinger varer i mange år, må du påberegne litt vedlikehold i form av vask og soppfjerning.


Noen ønsker å bygge brygger selv, også i saltvann. Dette er klasse A ikke egnet til. Vi har ikke treprodukter som kan brukes i saltvann tilgjengelig for privat forbruker, da må man over på andre alternativer. Derimot kan man godt bruke trykkimpregnert tre på bryggedekket – altså den delen som ikke kommer ned i vannet. En vask hver vår og regelmessig oljebehandling sikrer et gyldent trykkimpregnert tregulv uten sprekker.


Selv om treverket er impregnert, har det godt av ekstra beskyttelse, men dersom du akkurat har satt fra deg hammeren, kan du puset lettet ut: Før du starter, må du passe på at det er helt tørt. Finn terrassebord trykkimpregnert. Standard Cu-impregnerte terrassebord er langtidsholdbare med god beskyttelse mot råte- og innsektsangrep. Uten behandling får treet en lys grå patinering.


Hvilke terrassebord bør du velge når du skal legge ny terrasse? Det billigste er trykkimpregnert treverk, men du bør også vurdere vedlikeholdsfrie terrassebord i kompositt eller behandlet tre. Noen prosesser er også mer miljøvennlige enn andre.


Har du vært flink til å vedlikeholde terrassen din holder det å rense med vanlig husvask før ny behandling. Sørensen beskriver jobben som en en middels hard treningsøkt. Lerk har et utseende som minner om eksklusive, tropiske treslag. Får raskt en sølvgrå overflate helt uten behandling.


Gulvet krever minimalt vedlikehold utover vask, og eventuelt olje eller beis. I royal- behandlings prosessen presses inntil liter olje per m² inn i trevirket, dette bidrar til å bevare den glatte, pene overflaten. Du kan også få terrassebord i DUO-profil - glatt på en side og rillet på den andre siden. Fordeler med Alvdal Royal terrassebord.


Ekstra pen trelastkvalitet med høy andel friske kvister. Vanlig trykkimpregnert. Fortsatt er det grønnlige, trykkimpregnerte treverket vinneren på markedet for terrassebord , ifølge Rune Kjølberg, kategorisjef for trelast hos Løvenskiold Handel. Det er det som selger mest hos oss.


Men vi ser en tendens til at folk velger bredere og kraftigere bord nå enn for få år siden. Konstruksjonsvirke som er impregnert til utvendige konstruksjoner i styrkeklasse C24. Egner seg ikke i jordkontakt.


Nytt terrassevirke skal behandles så snart som mulig etter at det er montert. Da slites det minst mulig av solens UV-stråler. Nylig trykkimpregnert treverk inneholder mye fukt, men så snart veden inneholder vektprosent fukt eller mindre, skal treverket vaskes og behandles.


Tradisjonelle, trykkimpregnerte terrassebord foretrekkes fortsatt av mange. Vi ser imidlertid at stadig flere velger andre varianter, med påståtte egenskaper som gjør dem vedlikeholdsfrie, skriver ifi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg