tirsdag 13. desember 2016

Pusse opp gamle møbler

Pusse opp gamle møbler

Høy kvalitet til gode priser hos Trademax. Stort utvalg og lave priser. Vi renser og pusser tennene dine. Olso Tannlegesenter, time på dagen! Vi har sagt at vi driver med miljøvern på øverste plan.


Møbler , dekor, trendy småbord og speil. Vi gjør det mulig å sende møbler fremover i generasjoner. Gamle møbler er ofte av god kvalitet. Det overgår mye av den kvaliteten vi ser på ting som lages i dag, så det er vel verdt å ta vare på dem, sier Hanne.


Hun råder deg til å vurdere kvaliteten når du kjøper nye. Ved nedpussing av flater, oljebehandling eller maling kan gamle , antikke møbler bli freshe og unike. Men da er det noen forholdsregler man bør være obs på.


Møbelsnekker Kenneth Rockers gir deg tipsene. Skjellakk er en svært ømfintlig lakk, som ikke tåler så mye. Det betyr at dersom man skal påføre en ny lakk, og det er rester av skjellakk i treverket, kan det føre til at den nye lakken vil koke opp. Forberedelser ved restaurering av gamle møbler 30.


Du har sikkert et møbel eller gjenstand du gjerne skulle ha pusset opp. Hvordan restaureres slitte, men kjære gjenstander? Hvilke produkter bør velges? Brukte møbler kan komme til heder og verdighet igjen, og det er ikke så mye som skal til for å gjøre et møbel mer attraktivt. Maling, lasur og sliteflater, eller nye beslag og knotter, er kanskje alt som trengs for at et kjedelig møbel brått fremstår som spennende.


Dere tenker kanskje nå at jeg er litt gal i hodet, men en sånn liten sak har jeg sett etter lenge! Syns det er så gøy å pusse opp ting som ser skikkelig shabby ut! På sikt har jeg kanskje lyst til å pusse den ned og male den i en knæsj farge, men foreløpig var det å få den sånn nogenlunde representabel. Etter at jeg har pusset dem opp , kan de nok en gang brukes i mange år, og dersom et møbel ikke kan reddes, så er det alltid deler av det jeg kan bruke. Ofte er gamle ting mer solide en det som produseres i dag.


Alt som trengs er litt arbeidsinnsats og et par strøk med maling. Gjenbruk er veldig viktig for meg. PUSSE OPP BORD: Mange har et bord som er fullt brukbart, men som trenger en liten oppussing.


En smart måte å pusse opp lakkerte bor er å fjerne lakken og sette bordet inn med hardvoksolje. Jeg merker at stadig flere velger å møblere hjemmene sine med gamle ting. Noen vil gjenbruke det gamle av miljøhensyn, mens andre vil ha det mest mulig hjemmekoselig, forteller Thomas Løvenskiold. Den unge møbelsnekkeren har spesialisert seg på å restaurere gamle møbler , og har etter hvert fått mange spennende oppdrag.


Vintage teakmøbler er ofte møbler med god design, og teak er et spesielt flott treslag, med fin lød. Det aller meste av teakmøbler er behandlet med olje originalt. Jeg er nok redd for at overskriften til dette innlegget er litt misvisende. Men jeg fikk en kommentar for ei stund siden om noen som savnet litt mer om hvordan man kan pusse opp ting. Flekkfjerning Flekker i gamle bord er vanligvis enten laget av varme kopper eller brennevinsøl som har skadet lakken og laget bobler i overflaten, eller et resultat av fukt som har kommet under overflatebehandlingen.


Er det snakk om bobler, bør du først prøve med antikkvoks og fin stålull for å få vekk flekkene. Stolene skulle få nytt trekk, laget av gamle gardiner, så seteputene ble skrudd av. Deretter ble stolene grunnet med et strøk heftegrunning. Så ble de malt: Trude malte stolene i fargen Natural Peace fra Nordsjøs favoritter.


Så skulle stolene få nye trekk! Trekket var stiftet fast på undersiden. Stiftene ble pirket opp med en liten. Slik kan du male nye og gamle møbler Tekst: Øivind Skorve, 20.


Pusse opp gamle møbler

På noen timer kan du forvandle den til et fargerikt møbel. Er du lei av den gamle furukommoden? Jeg blir alltid kjempefornøyd når jeg først har tatt meg bryet med å pusse og sparkle skikkelig først. Da går malingen som en lek, og resultatet blir aller finest!


Her får du oppskriften. Når du skal male møbler , gjelder det å velge en maling som tåler en støyt. LADY Supreme Finish er helt glimrende!


Pusse opp gamle møbler

Den flyter flott ut når du maler – og er sliltesterk i. Skal du bytte knotter på kommoden? Smart å sjekke om det blir behov for å sparkle de gamle skruehullene. Når sparkelen er tørr, pusser du lett over og fjerner støvet. Neste prosjekt her i huset er nok å pusse opp vindfang og hall.


Det skulle vært gjort for flere år siden, men dere vet. Men nå etter jul må den taes. Tak, vegger, pipe og dører.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg