fredag 30. desember 2016

Kinesiske lanterner forbudt

Du kan slutte å lete! Vi har reservedeler til bilen din. Lyst til å spare penger på bildeler? Lanterner i forskjellige farger, fasonger og med mønster. Finn det som passer ditt behov.


Vi hjelper deg med å finne det riktige utstyret som passer ditt behov! Slike lykter er populære på nyttårsaften. Det er ikke forbudt , men vi fraråder folk fra å sende de opp, sier Brannmester i Sør-Trøndelag, Steffen Eriksen.


I Kristiansand er lyktene forbudt innenfor enkelte områder og hele bykjernen. Utenom de områdene må det søkes om tillatelse til å sende de opp. Ifølge brannsjef Jan Røilid godkjenner de søknader i grissgrendte strøk, så lenge været tillater det. Ikke forbud mot kinesiske lykter. I Norge har vi ikke et generelt forbud mot kjøp, salg og bruk av kinesiske lykter.


Alle har likevel en plikt til å vise alminnelig aktsomhet og opptre på en måte som gjør at brann forebygges. Kinesiske papirlanterner (rislamper) Papirlanterner (også kalt rislamper og papirlykter) er populær pynt både til interiør og ulike arrangementer som bryllup, bursdagsselskap, hagefester osv. Kinesiske lykter er flyvende bål du ikke kan kontrollere, så vær veldig forsiktig hvis du skal bruke disse. Hengende oppe skal de skape magisk atmosfære, spesielt etter solnedgangen og med lys inni.


Her hvor jeg bor har de forbudt å sende opp kinesiske lanterner pga brannfaren. Noe som er forståelig. Du bør sjekke med brannvesenet der du bor om du får lov til å sende opp slike. Desverre vet jeg ikke hvor du får kjøpt billige kinesiske lanterner , men ville bare advare deg om et eventuelt forbud. Aalborgs beredskabschef forelår kinesiske lanterner forbudt.


Skal du pynte opp til fest? Festkompaniet har pynt til enhver anledning! Du tenner på et lite telys-lignende stykke som følger med. Lanternene er laget i rispapir som løser seg opp i naturen.


Dette varmer opp luften (tar ca sek.) og skaper en luftstrøm slik at lanternen begynner sveve. Skylanterner, også kjent som flygende lanterner , kinesiske lykter, rislykter, thailandske lys og fredslykter, kan neste år bli forbudt på grunn av brannfare. Det er heller ikke mulig å vite når lanternene slokner, og de kan antenne en brann uten at den som har sendt dem av gårde er klar over det. Det er forbudt å gjøre opp ild eller behandle ting som representerer en brannfare utendørs under slike forhold eller på en slik måte at det kan føre til brann.


Fyrverkeri som kan forveksles med leketøy er også forbudt. Kinesiske lanterner er lov å sende opp, men anbefales ikke siden de kan forveksles med nødbluss. Hei, jeg bestilte kinesiske lykter til bruk på nyttår.


Jeg ønsker å sende opp thailandske lanterner på min fars bursdag i år, men er usikker på om jeg må sende inn søknad eller ikke. De funket fantastisk! Vi er kjempefornøyde :) Hilsn Ingrid Skretting Rob Saly Hei! Følger man bruksanvisningen etter punkt og prikk er de 2 trygd og stiger elegant i luften, helt til de nesten bli en liten stjerne.


Absolutt en anbefaling. Flyvende lanterner er også ofte brukt i privat sammenheng, f. Den mest utbredte tradisjonen knyttet til flyvende lanterner er det å ønske seg noe mens lanternen sakte men sikkert stiger høyere og høyere i lufta. Det blir sagt at disse ønskene skal gå i oppfyllelse hvis de var ønsket inderlig).


Under Lanternefesten (15. dag av den kinesiske kalenders den første lunarmåne altså dager etter kinesisk nyttår) arrangeres lanterneutstillinger i Kina og på Taiwan, med lanterner som er nye av året. Det kan dreie seg om tildels kjempestore lanterner i mange farver og fantasifulle fasonger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg