fredag 9. desember 2016

Tynning av vannbasert maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Jeg har brukt en rest av en vannbasert maling.


Var el et par liter igjen i spannet. Trodde det gjorde bare at malinga ble litt tynnere og lettere å påføre, men gjør det også at den blir lysere. Med denne lille vannmengden altså. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Det er vanlig å bruke rull på slette vegger - og pensel på panel.


Som et ledd i produktutvikling for innføring av vannbasert maling , har blant annet Jordan lansert smalere malingsruller, til bruk på panel. Når du skal male panel blir teknikken da å påføre maling med pensel mellom bordene, og påføre malingen på selve planken med rull. Svar: Da må man først vaske over med JOTUN KRAFTVASK, og så gå over med en stiv børste for å fjerne løse trefibre og er det mye av dette, så må man grunne med VISIR OLJEGRUNNING på de områdene som har bart treverk, før påføring av maling som f eks. DRYGOLIN ULTIMAT eller OPTIMAL. Tilsette mer vann enn dette kan bety at du må bruke flere strøk med maling.


Følg malingsprodusentens anbefalinger for tynning av maling ved bruk med sprøytepistol. Viskositetsbegeret vil hjelpe deg med å fastslå riktig viskositet på malingen som skal brukes. Skal du male med vannfortynnet maling er det kun et par enkle triks som skal til for at jobben blir lettere – og resultatet mer vellykket. Farene med eksponeringen er avhengig av hvilke farlige kjemikalier og utstyr som blir brukt i disse delprosessene. Mange av de farlige løsemidlene og sterke syrer og baser blir ofte brukt i forbehandling (rensing) og utblanding ( tynning ). Lakk- og malingsfjernere blir ofte brukt for å fjerne gammel maling og lakk før overflatebehandlingen.


Og det er noe vi må ta konsekvensene av. Vi kjører allerede vannbasert i vårt sprøytemale-anlegg, så vi har vært føre vár. Jeg synes ofte vannbasert kan være en mare å male selv (med kost), spesielt om det er litt varmt i været.


Er det noen malere som har noen gode tips på bruk av vannbasert maling ( av alle typer)? I Byggforsk sin forbrukerveileder om miljøriktig oppussing, Miljøriktig oppussing og modernisering av boliger (pdf), skriver de at alkydmaling og lateksmaling kan inneholde en rekke betenkelige stoffer med varierende avgassing. Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Linoljeblærer på en vegg er kommet fordi det er malt en diffusjonstett maling , ofte plastmaling, på toppen av en linoljemaling som er diffusjonsåpen. Veggen får da ikke puste, og det har blitt dannet blærer.


Linoljeblæring forekommer ikke hvis du maler med linoljemaling på ubehandlet vegg, eller på toppen av gamle malingslag. Den er også regnet som den mest miljøvennlige malingen. Vi maler med vannbasert maling , noe som er vesentlig. Effektiv, vannbasert malings- og flekkfjerner.


Men oljebasert trebeskyttelse fungerer ikke på tre som tidligere er behandlet med vannbasert trebeskyttelse. Ny teknologi og etterspørsel etter miljøvennlige alternativer har ført til et større og bredere utvalg av maling. Sørg for at du velger riktig maling før du starter malearbeidet hjemme. Før du velger maling og setter i gang er det noen ting du må avklare.


Vann er bra for miljøet. Ved bruk av vanlig maling , lakk eller beis til tre og interiør, er løsemidlet i malingen det største forgiftningsproblemet. Spesialmalinger kan være giftige på andre måter. Emulsjonsmalinger er en kombinasjon av oljebasert og vannbasert maling (oftest akryl-varianten).


Du kan bruke vann til å fortynne disse typene maling - og til å rense penslene. Sjekk før du kjøper Hva som er i malingen skal fremgå av HMS-databladet og etiketten på malingsboksen. Jo blankere en maling er, jo mer lys reflekteres, og dermed oppstår også både gjenskinn og skyggevirkninger.


Det er årsaken til at mange velger blanke overflater på listverk og vinduer. Den blanke, glatte overflaten fremhever de tingene i rommet du virkelig er stolt av. For eksempel et vakkert stukkatur, en gammel dør eller fine.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg