tirsdag 13. desember 2016

Oljedekkbeis test 2015

På utkikk etter oljedekkbeis? Bestill enkelt i vår nettbutikk! Produktene har fått karakteren bra valg, tvilsomt valg eller anbefales ikke. Oljedekkbeiser falmer noe mer enn vannbaserte.


Kjell_Magnum_45: Jeg har nettopp malt noen vindskier med akrylmaling. Det var første gang jeg testet dette, og aldri mer. TEST : TEST AV BOSCH PFS 50E MALINGSPRØYTE. Kun av utendørsfarger får godkjent i test.


Så fikk jeg et merkelig resultat som du ser. Det er akkurat som det blir hull i malingen, forklarer Jarle. Jeg brukte selv først jotun grunning, deretter var det jotun oljedekkbeis. Derfor gjennomførte vi en identisk test både i innlandsklima på Østlandet og på Titran, helt ytterst i havgapet på Frøya utenfor Trondheim. På begge teststedene har terrassehellene vært eksponert for sol, vær og vind mot sørvest, liggende horisontalt.


Etter noen strøk kan den imidlertid bli svært dekkende. Hvis dekkbeisen lett flasser av når du skraper neglen eller stålbørsten på husveggen, er det dårlig heft. Da må alt løst skrapes vekk, bart treverk grunnes før veggen beises tilslutt. Slurves det her, kan dekkbeisen være så god den bare vil, men den retter aldri opp et dårlig underlag.


Både oljedekkbeis og oljemaling gir en dekkende film, men maling gir en tjukkere film og har lettere for å flasse enn dekkbeis. Det skyldes at den tørker ut i sola og blir sprø. Men den flasser ikke om grunnarbeidet er godt og den ikke står for lenge. Etter 80-tallet har det gått stadig mer oljedekkbeis på bekostning av oljemalingen. Ifølge Hjort ser halvveisresultatene ganske like ut som de har gjort i tidligere tester.


TESTPANELER: Bærekraftsjef i Folksam, Karin Stenmar og malingsekspert Stefan Hjort. KUN FIRE AV ER BRA: En svensk test som har pågått over to år, avslører at kun fire av 45. Maling, Cuprinol, Fasadfärg Plus, Vet ikke. Test av billige dekk. For det andre har vi supplert med en test av budsjettdekk.


Disse er testet på et tidligere tidspunkt og under litt andre klimatiske forhold enn premium-testen, så testene er ikke direkte sammenliknbare. Butinox oljedekkbeis , så det er nok som så mye annet - avhengig av hvem man treffer på. Har forsøkt å lese meg litt opp på beis og forhøre meg på generelt grunnlag, og de fleste sier at man med dekkbeis ikke bør la det gå mer enn 7-år mellom hver tørn, selv om det loves opptil år. Dekkbeisen er meget vannavvisende har god vedheft til underlaget. Gir ingen fiberreisning på utvendig treverk.


I testene våre kårer vi de beste forbrukerproduktene for. Konklusjonen var at den dyreste (Kenwood Major Titanium KMM060), også var best. Du kan lese artikkelen her.


Brødrister test – Disse kildene har vi brukt: Det danske forbrukerrådet Tænk Det danske forbrukerrådet utfører grundige tester og sammenligninger av hverdags- og forbrukerprodukter. Her er det snakk om en test med brødristere i alle prisklasser, fra både kjente og mindre kjente merkevarer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg