fredag 4. mars 2016

Tynne maling med whitesprit

Alt du trenger av bo- og byggevarer. Se hele utvalget i vår nettbutikk! Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo.


Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Eller vil whitespriten ødelegge kvaliteten? Er usikker på hvilken malingstype som er best. Fargen er bestemt, men ikke produsent og merke.


Veggen er malt fra før, men trenger ett eller to strøk, for å vedlikeholdes. Noen som vet noe om denne metoden? Så fikk vi jo også høre at maling dekker treets struktur på en bedre måte. Dette er også noe vi vurderer. Må vi da grunne først?


Og isåfall med hva da? Ja du kan godt tynne ut maling. Vannbasert maling tynner du med vann, og oljebasert maling tynner du med litt whitesprit. Det er vanlig å bruke rull på slette vegger - og pensel på panel.


Som et ledd i produktutvikling for innføring av vannbasert maling , har blant annet Jordan lansert smalere malingsruller, til bruk på panel. Når du skal male panel blir teknikken da å påføre maling med pensel mellom bordene, og påføre malingen på selve planken med rull. Brukte Biltema 4l kanne med whitesprit til å tynne lakken. Fikk tips om dette fra de som bygger (bygget,nå er det fra Polen) interiøret i Polar-snekkene. Jeg er 1 fornøyd med WS som tynner.


Da er du ferdig med 1. Et alternativ til whitesprit er å bruke vanlig matolje på malingsflekker på huden. Av og til har man ømfintlig hud og whitesprit vil gi hudirritasjon og andre plager. De vannbaserte er ofte tykkere i konsistensen og kan være vanskeligere å påføre. Men det løser seg ved å tynne ut malingen, det er lite som skal til, tipser maleren.


For maling av vinduskarmer eller andre steder hvor høy grad av nøyaktighet kreves vil jeg anbefale deg å bruke en rund eller oval pensel. Disse penselene blir spisse når de blir dyppet i malingen og er dermed enkle å male nøyaktig med. Ovale pensler suger til seg mer maling enn runde så de kan være bedre å bruke. Svar: Da må man først vaske over med JOTUN KRAFTVASK, og så gå over med en stiv børste for å fjerne løse trefibre og er det mye av dette, så må man grunne med VISIR OLJEGRUNNING på de områdene som har bart treverk, før påføring av maling som f eks. DRYGOLIN ULTIMAT eller OPTIMAL.


Tynner er en fellesbetegnelse på stoffer som kan brukes til å tynne ut kolloider og løsninger, typisk olje-baserte sådanne. Rødsprit og whitesprit er eksempler på tynnere, i likhet med lynol. Så å bruke tynner i stedet for lynol er en snodig ting å si. Perfekt til leker, skittentøy, pant eller avfall! De lettrullende hjulene gjør at denne allsidige plasttønnen med lokk er svært enkel å flytte.


Har nettopp malt, og lurer på hvordan jeg kvitter meg med papirfiller dynka i white spirit, pluss white spiriten jeg har rensa malerullen i. Har ingen mulighet til å brenne papiret. Og hva med det som er flytende? Kan jeg hive det i bosset?


Whitesprit som tynner i bengalakk ? Og hvor mye skal jeg blande tynneren med bengalakken? Bruk vann for å tynne akrylmaling, og tynner (terpentin) til tynn oljemaling. Du bør begynne å se landskapet begynner å danne på lerretet. Bytt til en litt mindre pensel og begynne å bygge opp lag med maling på lerret. Foreta justeringer i bildet når du maler.


Ofte kan man med fordel impregnere penselen etter rengjøring, noen som de færreste gjør. To gode huskeregler er: En naturbustpensel bør aldri vaskes med uttørkende løsemidler uten at man setter penselen inn med fett igjen. Det vil alltid være litt maling igjen i en naturbustpensel, med litt fett unngår man at den tørker inn.


Vi pleier som notert ikke å anbefale rødsprit til rengjøring før maling. Grunnen er at det finnes midler som fungerer mye bedre, og som faktisk er utviklet for akkurat dette formål. For at du skal få et optimalt resultat med maling eller beis, kreves at underlaget er forberedt for det. Den er uløselig i vann, men er blandbar med mange andre organiske løsemidler.


Har ikke prøvd det, men derimot har jeg malt med lakk med hvite pigmenter i, eller noe sånt. White spirit er kanskje det organiske løsemidlet som brukes mest i dag. Brukte det i taket som var umalt fra før og det ble veldig fint, trestrukturen synes gjennom. Så hvis det er ubehandlet tre du skal male vil jeg anbefale det. Spør på malebutikken, de vet hva du trenger.


Hehe Jeg vil jo gjerne leke på gulvet med mine to nå, men får mye.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg