fredag 1. april 2016

Herdetid maling

Norges ledende innen handel med bo- og byggevarer. Eksteriørmaling finner du på Maxbo. Maling og lakk til bruk på metall. Ja, det finner du på Maxbo. Hurtige og punktlige leveranser.


Se mer og kontakt oss her!

Ingen minimumsordre - Kjøp nå! Eksempel på en slik maling er Optimal. Hva som er best er avhengig av hvor du skal bruke malingen og hva du legger vekt på.


Er lite lukt, rask tørk og stabil farge (ikke gulning) viktigst så velger du en vanntynnet maling. Er finish, bearbeidelighet og mulighet å rette opp sig viktigst så velger du en løsemiddeltynnet maling. Sjekk spannet for herdetid og anbefalt temperatur. Ved maling utendørs om høsten eller tidlig om våren er det viktig å sjekke malingens herdetid og anbefalt minustemperatur før påføring.


Les også: Hvilken type malings skal du velge til husveggen? Selv når den er tørr å ta på, har malingen ikke gjennomherdet til sin endelige hardhet.

Men det kan ta latex maling opptil en måned å kurere hardt. Selv om flatere maling tar lengre tid å tørke for å ta på, kurere de raskere enn blankere maling. Moderne malinger gir mindre avgassing enn eldre typer.


Underlagts temperatur avgjør hvor lang tid grunning og maling trenger på seg for å herde. På emballasjen står tidsangivelser som gjelder ved optimal innendørstemperatur og luftfuktighet. Lavere temperaturer eller høyere luftfuktighet medfører lengre herdetid , sier Lars Petter Rustan hos verktøyprodusenten Jordan. Husk også at vanntynnede produkter har en begrenset motstand mot fukt-belastning. Dette er generelle råd som gjelder for alle typer gulvlakk og - maling.


Produktene kan ha litt ulik herdetid , men hva som gjelder er nøye angitt fra produsenten på boksen. Gulvmaling fra TreStjerner en Norges mest solgte. I vårt sortiment finner du alt du trenger til behandling av gulv og trapp: lakk, maling , olje og hardvoksolje. Svar: Da må man først vaske over med JOTUN KRAFTVASK, og så gå over med en stiv børste for å fjerne løse trefibre og er det mye av dette, så må man grunne med VISIR OLJEGRUNNING på de områdene som har bart treverk, før påføring av maling som f eks. DRYGOLIN ULTIMAT eller OPTIMAL.


Selve veggene ble malt for ganske lenge sida, men vi har flekket litt spikerhull, malt noen lister og litt sånt nå. Kan jeg med god samvittighet la guttungen sove der til helga? Lagring Lagres tørt og frostfritt inntil år. Når du skal male huset gjelder det å velge riktig maling.


Spesielt i forhold til forarbeidet og hva som må gjøres der.

Men normalt vil det å legge epoxymassen i seg selv være en relativt rask affære. Etter den er lagt må det regnes en herdetid som vil være noe avhengig av temperaturen i rommet og hvor mange lag som er lagt. Og vannbasert maling uten konserveringsmidler er heller ingen god løsning, selv om det helsemessig sett er et bedre alternativ.


Uten konserveringsmidler har normal vannbasert maling kun kort holdbarhet og råtner eller mugner derfor hurtig, noe som også gir helsemessige utfordringer i tillegg til at mye maling må kastes. Underlaget skal ha en temperatur på minst grader, for at malingen skal herde. Den fordeles med korthåret rull. Mal vått i vått, ellers risikerer du nyanseforskjeller. Som regel kreves det to strøk maling.


Sørg for god utlufting.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg