tirsdag 1. mars 2016

Hvilke farger blir blå

Hvilke farger blir blå

På vår nettside har vi fargesirkel for utskrift, og du kan lære å blande alle farger ved å følge vår enkle veiledning. Med tre farger får du en mer frodig palett. Varierer du disse i ulike nyanser og materialer får du et rolig og behagelig rom. Smeller du til med komplementærfargen rødoransje som en tredje farge , blir det mer liv i det rolige parforholdet, og det blir mer energi i paletten. Der flere nyanser av blått brukes sammen med varme naturtoner av brunaktige farger og naturmaterialer.


Det gir en rolig og lun atmosfære som er lett å like. Foruten fargene er kombinasjonen av materialer, mønster og tekstur avgjørende for hvordan helheten blir. LES OGSÅ: Koden til farger som funker sammen. Hvilke farger passer til blått ? Blått er en farge som også er lett å mikse med andre farger , men noen egner seg selvsagt litt bedre enn andre. Rødt og grønt er sikre kandidater, men også oransj og brente toner som sennepsfarger og litt sære gul-nyanser er fint til blått , sier farge -eksperten.


Man kan ikke blande seg fram til gul,rød eller blå. Rød og grønn blir brun. Hva tror du befinner seg på 3grader? Om du lurer på regnestykkene for plasseringene av sirklene, så deler vi bredden på fire fordi det blir fire tomrom med tre kolonner. Tilsvarende blir det tre tomrom i høyden når vi har to rader.


Mange farger kan se knalltøffe ut på mindre gjenstander og detaljer, men når den samme fargen kommer opp på en stor flate, skjer det noe med den. Da kan man i verste fall oppleve den som så intens at resultat blir at du føler deg sliten og irritert av å oppholde. De liker blått , men lurer kanskje på hvor lyst eller mørkt de skal gå. De er også opptatt av hvilke farger som harmonerer godt sammen når de skal fargesette tilstøtende rom, sier Larsen. TIPS: Slik velger du farger inne.


DUSE FARGER : Du vil ikke savne hvite vegger – vi lover! Farge eller farve, også kalt pigment (av lat. pigmentum, som betyr farge eller fargestoff), er en opplevelse som (hos mennesker) stammer fra de tre forskjellige typene tapper som finnes i øyet. Oppfattelsen av farge påvirkes både av observatørens historie og av korttidseffekter, som f. Det er en indikasjon på at du best kler kalde farger.


Hvilke farger blir blå

Da kler du best varme farger. Er fargen kald eller varm? Men hvilke farger er varme og hvilke farger er kalde? I utgangspunktet er alle farger med en gul undertone varme, mens farger med en blå undertone er kalde.


Typiske varme farger er: Gul, oransje og rød. Der blir elektronene bare en brøkdel av et sekund før de faller nedover igjen, fra skall til skall. Ved hvert fall mister elektronene energi. Den energien de mister, blir sendt ut av atomet, ionet eller molekylet som et foton med en helt bestemt farge (bølgelengde). Fargene er typisk for den partikkelen som har sendt det ut.


Hvilke farger blir blå

Men hva en farge betyr, kan variere fra kultur til kultur. I vår kultur blir fargen gul ofte assosiert med falskhet, mens den står for troskap i Øst-Asia. Derfor er det viktig å tenke nøye over hvem som er den primære målgruppa vi kommuniserer med. Fargene på veggene hjemme påvirker både trivsel og humør. Farger kan dessuten ha flere betydninger.


Hvis du skal male soverommet er det flere farger du bør vurdere, og også farger du helst bør unngå. Fargevalget kan ha betydning for hvor god nattesøvnen din blir. Har du blå øyne, men mørkt hår er varme høsttoner som kamel, olivengrønt, samt lysere kremtoner farger som kan fremme din naturlige glød. Husk også øyenfarge-trikset her, og spill på blånyanser om du har blå øyne.


Hvilke farger blir blå

Har du brune øyne blir du nydelig i en kamelfarget kåpe. Kanskje du ser ut som noe å pynte stua med blå toner. Det kan bare være vanskelig å finne ut hvilke farger ser bra ut i blå dress og hva denne fargen faktisk gjør godt med en stue. Blå i stua Blue blir sett på som en noe kjølig farge og det er ofte ikke anbefalt å farge veldig store biter av blå av den grunn.


Vi lærer å like farger fra vi er små. Vi blir lært opp til å like farger. Alle fargene vi omgås som små, har noe å si for hva vi senere i livet vil assosiere fargen med. Spedbarn får ofte blå eller rosa klær hvis de er gutt eller jente.


Som skrevet tidligere virker også kulturen vi er født inn i på fargene vi foretrekker. I motsetning til RGB-fargerommet på en skjerm, er det ganske begrenset hvilke farger man kan angi i CMYK-fargerommet, og man vil spesielt få problemer ved bruk av veldig mettede farger. Forskjellige digitale enheter kan være svært forskjellige og ha begrensninger for hvilke farge de kan gjengi.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg