mandag 7. mars 2016

Femtunge

Trenger du en blomsterrik plante som blomstrer lenge etter at frosten har festet grepet? Tåler godt regn og kan brukes i store deler av landet. Velegnet i be kasser og ampler. Utover høsten overasker femtunge igjen, fordi den står så flott langt utover høsten. Etter at de fleste sommerblomster har takket for seg står den gjerne like flott enda litt til, selv etter en frostnatt eller to.


Femtunge

En siste og genial egenskap må nevnes og det er at femtunge ikke står så høyt på menyen hos brunsneglene. Australia, og har frodig bladverk og eiendommelige, men vakre blomster i rødt, blått, rosa og fiolett. Femtunge , planteslekt i familien Goodeniaceae.


Brukes som utplantnings- og ampelplante, tåler noe skygge. Populær busk med tett vekst, her formklippet som pyramide, med lange, myke nåler. Gjør seg bra som hekk eller i klipte former.


Moldrik, godt drenert jor gjerne i. Scaevola også kalt femtunge er blå, rosa og hvite blomster som fint kan bruker i urner, i be og også ampler. Legg til i favorittlisten. Produktinformasjon: Ettårig hengeplante.


Meget robust i veksten! Flott i sammenplantninger, som bunndekke, i krukker eller. Det finnes flere arter, uten at dette spiller noen stor rolle for oss, ettersom det i hovedsak finnes en blå sort i handelen, Blue Wonder. I USA klassifiseres den under Hedighetssone 9-11. Siden deres herdighetssoner er motsatte av våre, betyr det altså minst Sone altså lune, varme kyststrøk.


Femtunge

Her til lands bør den nok derfor mest betraktes som en ivrig sommerblomst på linje med pelargonia og margeritter. Den er etter hva jeg vet å få tak i blå, rosa og hvit. Utrolig flotte og riktblomstrende til frosten kommer! Flott i høy potte, kasse eller ampel.


Elegant plante, her i miks farger. Trives i sol-halvskygge i næringsrik og veldrenert jord. Julestjernens dag i dag! Se på denne fantastiske nye, hvite sorten - Alaska. Fuchsiaen tåler ikke den norske vinteren.


Femtunge

Derfor må du overvintre dem inne for å ha dem lenge. De fleste velger nok å ha dem som sommerblomst og kjøpe. En hageblogg med digresjoner. Plantene er som regel leveringsklare fra midten av mai, det lønner seg å være tidlig ute hvis du vil sikre deg noen eksemplarer. Bacopa, eføy, flittiglise, lobelia, prydkløver, korsknapp, spansk margeritt, georgine og femtunge er alle planter som kan klare seg i litt skygge.


Når du kjøper blomster, skal plantene se friske ut og røttene være godt utviklet. Størrelsen og voksemåten hos planten vil variere, men planten bør virke kompakt og ikke for slengete. Den kan stå i skyggen eller sola, den tåler litt tørke og den tåler vind. Og den trenger ikke plukkes eller knipes. Det er ikke sikkert du må kaste blomstene før vinteren.


Få tips til overvintring her. Nå kommer frosten og tar våre sommergleder. Men det trenger ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg