fredag 25. mars 2016

Järnvitriol möbler

Stort utvalg av fint interiør. Rask og enkel handel på Ellos. Kjente merkevarer til gode priser. Kjøp brukte klær og møbler. Les mer og finn din nærmeste butikk!

Spar miljøet og støtt livsviktige prosjekter med oss! Järnvitriol är en populär, men också missförstådd produkt. Hos Gysinge hittar du material och inredning som gör att det känns som hemma.


Vi erbjuder ett brett sortiment av genuina varor för byggnadsvår inredning och design. Egentillverkad Linoljefärg, linoljesåpa, textilier, möbler , inredningsdetaljer, trädgår belysning och mycket annat. Slutresultatet blir en stilren grå kulör som smälter in i naturen och vårdar träet. Tjärvitriolen innehåller balsamter-pentin. Se hva overskuddet går til.


Nordens største nettbutikk for hjeminnredning. Shop online til gode priser. Få inspirasjon til hjemmet - sjekk ut våre siste interiørnyheter!


På Herdins Färgverk utvecklar vi produkter som skyddar, vårdar och färgar inom ytbehandling trä, textilvård och hushåll. Ta del av vår kunskap och lyckas med. Hvilken stil har du i hjemmet ditt? Se nyhetene våre og finn nye møbler her.


Lösningen stryks på virket med en pensel. Efter några månader ändrar träet gradvis kulör och antar en grå nyans - ju starkare koncentration, desto mörkare blir träet. Jag har under försommaren gått loss och målat på både det ena och det andra som gamla trälådor och en nybyggd trapp på vår altan i impregnerat virke. Perfekt till bänkskivor, snickerier och möbler.


Jernvitriol ( jernsulfid) er et overflatebehandlingsmiddel som beskyttter mot sopp og gir nytt trevirke et grålig eldet utseende. Det blir inte silvergrått direkt med järnvitriol heller och den du järnvitriol hittar i färgaffären (Nitor, Herdins) brukar vara lite grönaktig i början. Behandlingen er en kjemisk beising.

Tror att Gysinges järnvitriol ger dig en grå färg snabbare och den är mera lite brun än lite grön från start. Fungerar järnvitriol bra på tryckimpregnerat trä eller ska man låta bli? Våra lackfärger är kvalitetsmärkta och uppfyller höga krav på miljövänlighet.


De passar utmärkt när du ska måla dörrar, lister och möbler inomhus. Välj mellan grundfärg, halvblank, högblank och flera nyanser.

Färgerna har god sträckbarhet och täckförmåga och är dessutom slitstarka och enkla att hålla rena. Skydda golv och andra möbler med överdrag och se till att det finns gott om plats för arbetet. Skyddskläder och handskar är också att rekommendera. Järnsulfatprodukter kan inte anses vara giftiga eller farliga men i pulverform så är det som sagt så att järnvitriol kan verka irriterande.


Ytbehandlingen ger ett intryck av grånad träyta och får fasaden att se väderpåverkad ut, vilket naturen annars sköter själv för obehandlat virke. Beskydda golv samt andra möbler med överdrag och se till att det finns väl om plats för arbetet. Med behandlingen av järnvitriol är virket grågrönt redan från början och det övergår snabbt till en vacker grå kulör. Inga miljömässiga restriktioner föreligger för denna typ av behandling. Svenskt Träs huvuduppdrag är att bredda marknaden för, och öka värdet på, svenskt trä och träprodukter inom byggande, inredning och emballage.


Ta gärna en titt på bilderna här intill och betsproverna längre ner på sidan. Som alla våra möbler är bordet handgjort och unikt tillverkat för dig. Här hittar du information om färg, utomhusfärg m. Med svagare eller mer koncentrerad vitriollösning (även kopparvitriol blandat med järnvitriol förekommer) kan man på kort tid nå fram till en färgton som ganska väl överensstämmer med ytåldrat trä, som fått sin grå färg av väder och vind.


Vi har allt du behöver för att kunna få dina målarprojekt klara.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg