torsdag 17. mars 2016

Lerk kledning

Lerk kledning

Dette for å få en stabil grå patina med en gang. Sibirsk Lerk har en del bevegelse og det anbefales derfor ikke bredder over 145mm påfasader. Det kan benyttes andre overflatemidler enn jernvitrol f. Lerk produseres i alle profiler og dimensjoner.


Et av de store satsningsområdene for SIBIRSK LERK fra NORWOO er varianter av utvendig kledning. Med sine vakre definert årringer og sine vedlikeholdsvennlige egenskaper er lerk et godt egnet materiale til kledninger. Kombinasjon med høye fettandeler fører til at treslaget er råtebestandig og vedlikeholdsvennlig. Trykkimpregnert kledning.


Anbefales for bygninger som er sterkt utsatt for råte, sopp eller insektskader. Husk at også trykkimpregnert kledning bør overflatebehandles. Vedlikeholdsvennlig kledning. Sibirsk lerk , malmfuru, varmebehandlet tre, Superwood og Kebony er materialtyper som ikke trenger videre overflatebehandling.


Lerk kledning

Byggservice Nord AS holder på å utvikle et innvendig heltre gulv i Sibirsk Lerk. Vurderer sibirsk lerk som kledning. Er det nokon som har valgt dette og som kan sei litt om kva den totale prisforskjellen blei mellom dette og tradisjonell borkledning? Tenker då som sagt ikkje først og fremst på kvm pris på materialet, men kor mykje dyrare det totalt blei å velga lerk.


Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å øke brukervennligheten i samsvar med Lov om elektronisk kommunikasjon. Utvendig kledning av sibirsk lerk. Sibirsk lerk (Larix sibirica) har vært kjent som bygningsmateriale i Europa i århundrer, også til en viss grad her hjemme, før det gikk i glemmeboken. Nå har materialet dukket opp igjen, og stadig flere ser fordelene ved å benytte dette. Både på grunn av vedlikeholdsfaktoren, men også av hensyn til miljøet.


Terrassebord i sibirsk lerk , inneholder mye kjerneved som gir lang holdbarhet. Ubehandlet sibirsk lerk vil etter en tid få en sølvgrå patina. Tidligere ble furu, som er rik på kjerneve foretrukket, men i dag bruker de fleste kledning av gran, som også er billigere enn furu.


Som med alle materialer er det tettvokst trevirke (med smale årringer) som har best kvalitet. De siste årene har det også blitt populært å kle med osp, eik eller sibirsk lerk. Furu, lerk , gran, osp og eik er de tresortene som brukes mest i Norden til ubehandlete trefasader.


Osp får sølvskimmel i overflaten, mens furu og lerk blir noe mer matt. Tilsvarende gjelder for eik. Gran kan gjerne gå litt mer mot det svarte. Hytte ved Kråkerøy, Fredriksta et par uker etter at panelet er på plass (Ark.


Odd Iglebæk). Lerk terrassebord kommer 4sidig høvlet med avrundete kanter i R3. Lerk trenger ikke vedlikehold og blir rask sølvgrå i overflaten. Monteres med minst 4mm avstand med Aeller Askruer, enten tradisjonelt eller med skjult innfesting (Camo eller Essve) Om våren anbefales terrassevask for å fjerne forurensingen.


Lerk kledning

Men nå er lerk begynt å dukke opp igjen i Norge, i bearbeidet form. Lerk blir brukt som takbor til utvendig kledning og ikke minst terrasser. Lerken tåler å stå ubehandlet i år etter år.


Den får etter hvert en lys, sølvgrå farge, i noen tilfeller svart. Uansett om det er privat eller bedrift. Vi leverer Sedertre, Malmfuru og Termofuru direkte til deg.


Dette er et prosjektsamarbeid mellom Moelven og Sedertre AS.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg